Το υπουργείο Ανάπτυξης θα επισκεφθεί ο Αμερικανός υπουργός Εμπορίου Γουίλμπουρ Ρος

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το υπουργείο Ανάπτυξης θα επισκεφθεί ο Αμερικανός υπουργός Εμπορίου Γουίλμπουρ Ρος
Ο κ. Ρος έρχεται στη χώρα μας ενόψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ).

Με τον Αμερικανό υπουργό Εμπορίου Γουίλμπουρ Ρος θα συναντηθούν αύριο Πέμπτη ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης και οι υφυπουργοί Χρίστος Δήμας, Νίκος Παπαθανάσης και Γιάννης Τσακίρης.

Ο κ. Ρος έρχεται στη χώρα μας ενόψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) που ξεκινά αυτό το Σαββατοκύριακο. Μια χρονιά μετά τη διοργάνωση όπου ήταν τιμώμενη χώρα, οι ΗΠΑ συνεχίζουν την οργανωμένη παρουσία διοργανώνοντας μια σειρά εκδηλώσεων και συζητήσεων και στη φετινή ΔΕΘ.

Όπως δήλωσε ο πρέσβης των ΗΠΑ Τζέφρι Πάιατ χθες Τρίτη κατά την παρουσίαση της αμερικανικής συμμετοχής στη φετινή Έκθεση: «Η συμμετοχή των ΗΠΑ στη περσινή ΔΕΘ ως τιμώμενη χώρα με περισσότερες από 55 αμερικανικές εταιρείες έφερε σε νέο επίπεδο τη συνεργασία ΗΠΑ - Ελλάδας και ανανέωσε το ενδιαφέρον των αμερικανικών επιχειρήσεων για επενδύσεις στην Ελλάδα».

Σημείωσε ακόμη πως η αμερικανική κυβέρνηση επιχειρεί να χτίσει πάνω στη θετική συγκυρία για την ανάπτυξη των διμερών σχέσεων σε όλους τους τομείς, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στον τομέα της ενέργειας. «Οι ΗΠΑ στηρίζουν τις προσπάθειες της Ελλάδας να καταστεί ενεργειακός κόμβος στην ευρύτερη περιοχή», σημείωσε, προσθέτοντας ότι η Ελλάδα έχει ήδη αναδειχθεί ως ένας σημαντικός ενεργειακός κόμβος στην Ευρώπη. Αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα project που υποστηρίζει η αμερικανική κυβέρνηση, μεταξύ των οποίων και η αναβάθμιση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider