Δραγασάκης κατά Στουρνάρα: Κάνει εκδουλεύσεις στον Μητσοτάκη - Δεν τιμά τον θεσμό που υπηρετεί

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δραγασάκης κατά Στουρνάρα: Κάνει εκδουλεύσεις στον Μητσοτάκη - Δεν τιμά τον θεσμό που υπηρετεί
«Υπάρχουν κανόνες για ποια πράγματα μιλάει και για ποια όχι η Τράπεζα της Ελλάδας», ανέφερε ο Γιάννης Δραγασάκης.

Κριτική κατά του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, για τις προειδοποιήσεις του πως κινδυνεύει να χαθεί ο στόχος για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2019, άσκησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας, Γιάννης Δραγασάκης, λίγες μόλις ώρες μετά τη θέση που πήρε επί του θέματος και ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

«Οι θεσμοί οφείλουν να σέβονται και να προστατεύουν τον ρόλο τους. Ο κ. Στουρνάρας, με τις χθεσινές δηλώσεις του, προσφέρει μικροεκδουλεύσεις στον κ. Μητσοτάκη» δήλωσε ο κ. Δραγασάκης για να συμπληρώσει πως «Παίρνει στοιχεία τετραμήνου και κάνει προβλέψεις για όλο τον χρόνο. Δεν τιμά τον θεσμό που υπηρετεί». Συνεχίζοντας ο κ. Δραγασάκης ανέφερε πως «υπάρχουν κανόνες για ποια πράγματα μιλάει και για ποια όχι η Τράπεζα της Ελλάδας».

Όπως εκτίμησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας, ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος στο 3,5% είναι εφικτός.

«Δεν είμαι σε προσωπική αντιδικία με τον Γιάννη Στουρνάρα» είπε, ωστόσο άφησε να εννοηθεί ότι δεν τάσσεται υπέρ της ανανέωσης της θητείας του. «Ο επόμενος διοικητής πρέπει να οριστεί με θεσμικά κριτήρια και να αναβαθμίσει το κύρος της ΤτΕ» ανέφερε ο κ. Δραγασάκης, ζητώντας «να διαφυλάξουμε τα αποθεματικά», ενώ τάχθηκε υπέρ μιας σχετικής νομοθέτησης μετά τις εκλογές.

«Αν κερδίσει τις εκλογές η ΝΔ, ο κ. Στουρνάρας θα πει ότι η οικονομία πάει καλύτερα. Και αυτό γιατί θέλει να κερδίσουν οι δυνάμεις που πιστεύει ότι θα φέρουν πρόοδο. Εάν κερδίσει η ΝΔ τις εκλογές, που δεν το ευχόμαστε και θα κάνουμε το παν να μην συμβεί αυτό, θα κάνει φοροαπαλλαγές για τους λίγους και θα περιορίσει τις φοροαπαλλαγές για τους πολλούς. Αυτό είναι το μήνυμα του Γιάννη Στουρνάρα, είναι σαφές το μήνυμά του», δήλωσε χθες Τρίτη, σε τηλεοπτική συνέντευξή του, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider