Μήνυμα Πούτιν για να μην ξεπεραστούν οι «κόκκινες γραμμές» της Ρωσίας - Απελαύνονται 10 Αμερικάνοι διπλωμάτες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μήνυμα Πούτιν για να μην ξεπεραστούν οι «κόκκινες γραμμές» της Ρωσίας - Απελαύνονται 10 Αμερικάνοι διπλωμάτες
Η Μόσχα θα απαντήσει με σκληρό και άμεσο τρόπο στις ξένες προσκλήσεις, τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος, αναφερόμενος στην ένταση στην ανατολική Ουκρανία.

Προειδοποιήσεις προς τις χώρες της Δύσης για να μην ξεπεράσουν τις «κόκκινες γραμμές» της Ρωσίας έστειλε την Τετάρτη ο Βλάντιμιρ Πούτιν.

Παράλληλα, ο Πούτιν ανακοίνωσε πως η Ρωσία θα απελάσει τελικώς όπως είχε προειδοποιήσει 10 Αμερικανούς διπλωμάτες.

Στην ετήσια ομιλία του για την κατάσταση του κράτους στη Ρωσία, ο Πούτιν σχολίασε το σκηνικό έντασης των τελευταίων εβδομάδων στα σύνορα της χώρας με την Ουκρανία, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «θα απαντήσουμε με άμεσο και σκληρό τρόπο στις ξένες προσκλήσεις» για τις «αβάσιμες και μη φιλικές κινήσεις προς τη Ρωσία».

Ακόμα, ο κ. Πούτιν τόνισε πως η Ρωσία θέλει καλές σχέσεις με τις άλλες χώρες και συμπλήρωσε ότι ελπίζει «κανένα κράτος δεν θα ξεπεράσει τις "κόκκινες γραμμές" της Ρωσίας».

«Η πρακτική της οργάνωσης πραξικοπημάτων και των προσπαθειών δολοφονίας αρχηγών κρατών είναι υπερβολική για εμάς. Σε ορισμένες χώρες, έχει δημιουργηθεί μια άσχημη συνήθεια, να συνδέουν τη Ρωσία με αυτές τις πρακτικές. Θέλουμε πραγματικά να έχουμε καλές σχέσεις με όλα τα μέλη της διεθνούς κοινότητας. Αλλά αν κάποιος αντιληφθεί αυτές τις καλές προθέσεις ως αδυναμία, η απάντηση της Ρωσίας θα είναι ασύμμετρη, γρήγορη και σκληρή» τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider