Γερμανία: Η Ανναλένα Μπέρμποκ η υποψήφια Καγκελάριος των Πρασίνων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γερμανία: Η Ανναλένα Μπέρμποκ η υποψήφια Καγκελάριος των Πρασίνων
Η 40χρονη συμπρόεδρος των Πρασίνων Ανναλένα Μπέρμποκ έλαβε πριν από λίγο σήμερα το χρίσμα της υποψήφιας Καγκελάριου του κόμματος για τις ομοσπονδιακές βουλευτικές εκλογές της 26ης Σεπτεμβρίου.

Η 40χρονη συμπρόεδρος των Πρασίνων Ανναλένα Μπέρμποκ έλαβε το χρίσμα της υποψήφιας Καγκελάριου του κόμματος για τις ομοσπονδιακές βουλευτικές εκλογές της 26ης Σεπτεμβρίου.

Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία τους που οι Πράσινοι ορίζουν υποψήφιο Καγκελάριο, καθώς μέχρι τώρα των προεκλογικών εκστρατειών ηγούνταν οι δύο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Οι εντυπωσιακές ωστόσο επιδόσεις του κόμματος, τόσο στις Ευρωεκλογές του 2019 όσο και στις δημοσκοπήσεις τα τελευταία δύο χρόνια, κατέστησαν αναγκαία την επιλογή του στελέχους που θα ηγηθεί ενδεχόμενης κυβέρνησης με επικεφαλής το κόμμα των Πρασίνων. Ένας κυβερνητικός συνασπισμός π.χ. με Πράσινους - Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) - Αριστερά δεν θεωρείται πλέον απίθανη προοπτική.

Όπως διευκρινίστηκε, πάντως κατά την ανακοίνωση του χρίσματος, η προεκλογική εκστρατεία θα διεξαχθεί και από τους δύο επικεφαλής, την Αναλένα Μπέρμποκ και τον Ρόμπερτ Χάμπεκ, ισότιμα.

Παράλληλα, σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο (dpa) και την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Die Welt, η συνάντηση του αρχηγού του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) Άρμιν Λάσετ με τον αρχηγό της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) Μάρκους Ζέντερ για την επιλογή του υποψήφιου καγκελάριου που θα οδηγήσει τα δύο κόμματα στις πρώτες εκλογές αφού αποχωρήσει η Άγγελα Μέρκελ διήρκεσε τρεισήμισι ώρες, αλλά δεν κατέληξε σε αποτέλεσμα.

Ο κ. Ζέντερ πέταξε αργά χθες το βράδυ εκτάκτως στο Βερολίνο με ιδιωτικό αεροσκάφος, ενώ και ο κ. Λάσετ βρισκόταν από νωρίς στα γραφεία της μόνιμης αντιπροσωπείας του κρατιδίου του στην γερμανική πρωτεύουσα. Μαζί με τους δύο αρχηγούς, στις διαβουλεύσεις συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας του CDU Πάουλ Τσίμιακ, ο Γενικός Γραμματέας της CSU Μάρκους Μπλούμε και οι δύο επικεφαλής των Κ.Ο. Ραλφ Μπρίνκχαους (CDU) και Αλεξάντερ Ντόμπριντ (CSU).

Οι ίδιοι οι υποψήφιοι είχαν δηλώσει στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας ότι ήθελαν η απόφαση να έχει ληφθεί έως το Σαββατοκύριακο, ωστόσο η προθεσμία εξέπνευσε χωρίς αποτέλεσμα, ενώ και οι δύο αρχηγοί εμμένουν στην υποψηφιότητά τους.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider