Ρεκόρ ημερησίων κρουσμάτων κορονοϊού στην Κύπρο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ρεκόρ ημερησίων κρουσμάτων κορονοϊού στην Κύπρο
Πάνω από 55.000 οι μολύνσεις στη χώρα από την αρχή της πανδημίας. Σε 288 το σύνολο των νεκρών από τη νόσο.

Τον υψηλότερο αριθμό ημερησίων κρουσμάτων κορονοϊού από την αρχή της πανδημίας ανακοίνωσε το Σάββατο η Κύπρος.

Ειδικότερα, το υπουργείο Υγείας της χώρας ανακοίνωσε 786 μολύνσεις, ανεβάζοντας το σύνολο των κρουσμάτων της νόσου σε 55.407.

Παράλληλα, τέσσερις ακόμη άνθρωποι κατέληξαν από την COVID-19, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό νεκρών από την πανδημία σε 288.

Τα τέσσερα άτομα που απεβίωσαν με την τελική αιτία θανάτου να αποδίδεται στη νόσο COVID-19, αφορούν σε:

- Γυναίκα, ηλικίας 47 ετών, με υποκείμενα νοσήματα, χωρίς ιστορικό εμβολιασμού, που κατέληξε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.

- Άντρα, ηλικίας 71 ετών, με υποκείμενα νοσήματα, με ιστορικό εμβολιασμού (1η δόση), που κατέληξε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.

- Γυναίκα, ηλικίας 80 ετών, με υποκείμενα νοσήματα, χωρίς ιστορικό εμβολιασμού, που κατέληξε στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού.

- Άντρα, ηλικίας 88 ετών, με υποκείμενα νοσήματα, χωρίς ιστορικό εμβολιασμού, που κατέληξε στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού.

Συνολικά, στα νοσηλευτήρια του ΟΚΥπΥ νοσηλεύονται 270 ασθενείς της νόσου COVID-19, εκ των οποίων οι 65 σε σοβαρή κατάσταση ή σε συνθήκες ΜΑΦ.

Από τους 65 ασθενείς που είναι κρίσιμα, οι 31 είναι διασωληνωμένοι, οι έξι νοσηλεύονται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας εκτός αναπνευστήρα και οι 28 σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider