Η Ρωσία είναι υπόλογη για τις πράξεις της, λέει ο Λευκός Οίκος

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Ρωσία είναι υπόλογη για τις πράξεις της, λέει ο Λευκός Οίκος
Η κυβέρνηση του Δημοκρατικού προέδρου Τζο Μπάιντεν θα ακολουθήσει διαφορετική προσέγγιση σε ό,τι αφορά τις σχέσεις με τη Ρωσία, από εκείνην που ακολουθούσε ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

H Ρωσία είναι υπόλογη για τις πράξεις της, ανέφερε ο Λευκός Οίκος, σε συνέχεια της έκθεσης των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ που ενίσχυσε τις κατηγορίες ότι η Μόσχα επιχείρησε να παρέμβει στις προεδρικές εκλογές του 2020.

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι είπε ότι η κυβέρνηση του Δημοκρατικού προέδρου Τζο Μπάιντεν θα ακολουθήσει διαφορετική προσέγγιση σε ό,τι αφορά τις σχέσεις με τη Ρωσία, από εκείνην που ακολουθούσε ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κατά την προηγούμενη τετραετία.

«Ασφαλώς οι Ρώσοι θα θεωρηθούν υπεύθυνοι για τη δράση που ανέλαβαν», πρόσθεσε κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Νωρίτερα, η Ρωσία ανακάλεσε τον πρέσβη της στις Ηνωμένες Πολιτείες για διαβουλεύσεις στη Μόσχα για να εξετάσει το μέλλον των ρωσο- αμερικανικών σχέσεων, μετά τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν «θα πληρώσει ένα τίμημα» για τις παρεμβάσεις της Μόσχας στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2020 και πως πιστεύει ότι ο Ρώσος ομόλογός του είναι «ένας φονιάς».

Η ανάκληση του Ρώσου πρέσβη από την Ουάσιγκτον για διαβουλεύσεις είναι πρωτοφανές γεγονός, δήλωσε από την πλευρά της η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, μιλώντας στο κανάλι «Ρωσία-1», λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν θυμάται» να έχει γίνει κάτι τέτοιο στο παρελθόν.

Ερωτηθείσα, πόσο άνευ προηγουμένου μπορεί να θεωρηθεί το γεγονός της ανάκλησης του Ρώσου πρέσβη από την Ουάσιγκτον, η Ζαχάροβα δήλωσε ότι «δεδομένου ότι και η ατμόσφαιρα είναι αρκετά φορτισμένη, θα πω απλώς, ότι δεν θυμάμαι να έχει γίνει κάτι τέτοιο».

Η ίδια προσέθεσε ότι πρόκειται «για ανάκληση για διαβουλεύσεις» και πρέπει να είμαστε «λιγότερο συναισθηματικοί», τονίζοντας ότι στο κείμενο των δηλώσεων που είχε κάνει νωρίτερα για το ίδιο θέμα έχουν ειπωθεί όλα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider