Κυπριακό: Από 27 έως 29 Απριλίου η άτυπη πενταμερής στη Γενεύη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κυπριακό: Από 27 έως 29 Απριλίου η άτυπη πενταμερής στη Γενεύη
Θα συμμετέχουν η ελληνοκυπριακή και τουρκοκυπριακή κοινότητα, οι τρεις εγγυήτριες δυνάμεις (Ελλάδα, Τουρκία, Βρετανία) και η ΕΕ ως παρατηρητής.

Στη Γενεύη της Ελβετίας από τις 27 έως και τις 29 Απριλίου θα λάβει χώρα η νέα άτυπη πενταμερής συνάντησης για το Κυπριακό, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.

Στην πενταμερή συμμετέχουν η ελληνοκυπριακή και τουρκοκυπριακή κοινότητα, οι τρεις εγγυήτριες δυνάμεις (Ελλάδα, Τουρκία, Βρετανία) και η ΕΕ ως παρατηρητής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Στεφάν Ντουζαρίκ, «σε συνέχεια των διαβουλεύσεων που διεξήγαγε εκ μέρους του γγ η ανώτερη αξιωματούχος του ΟΗΕ, Τζέιν Χολ Λουτ, τους περασμένους μήνες, ο γενικός γραμματέας προτίθεται να συγκαλέσει μία άτυπη συνάντηση 5+1 για το κυπριακό ζήτημα, στη Γενεύη της Ελβετίας, από τις 27 μέχρι τις 29 Απριλίου. Ο σκοπός της συνάντησης θα είναι να προσδιοριστεί αν υπάρχει κοινό έδαφος για να διαπραγματευτούν τα μέρη μια διαρκή λύση του κυπριακού προβλήματος, εντός ενός προβλεπτού ορίζοντα», καταλήγει η ανακοίνωση του εκπροσώπου του κ. Γκουτέρες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider