Ιταλικό χωριό σας... πληρώνει για να ζήσετε εκεί

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ιταλικό χωριό σας... πληρώνει για να ζήσετε εκεί
Το Santo Stefano, ένα μεσαιωνικό χωριό με τείχη στο Abruzzo, μια περιοχή στην ανατολική πλευρά της κεντρικής-νότιας Ιταλίας, πληρώνει τους ανθρώπους που σκέφτονται να μετακινηθούν και να ξεκινήσουν μια επιχείρηση εκεί...

Το ειδυλλιακό ιταλικό χωριό Santo Stefano θα σας... πληρώσει για να εγκατασταθείτε εκεί, όπως αναφέρει άρθρο του CNN Travel και αυτό γιατί χρειάζεται νέο κόσμο ώστε να διατηρήσει τη ζωή εκεί.

Στην κορυφή ενός λόφου στην Ιταλία βρίσκεται το συγκεκριμένο χωριό στο οποίο ζει ένας ιδιαίτερα γηρασμένος πληθυσμός. Κανονικά, όπως αναφέρει το CNN, το επόμενο βήμα θα είναι η πώληση εγκαταλελειμμένων σπιτιών με τιμή μόλις 1 ευρώ.

Το Santo Stefano δεν πρωτοτύπησε καθώς, αν γυρίσει κανείς πίσω στο 2017, θα διαπιστώσει πως η κοινότητα της Candela στην Ιταλία προσέφερε σε επίδοξους κατοίκους 2.000 ευρώ ώστε να μετακομίσουν εκεί.

Τώρα το Santo Stefano, ένα μεσαιωνικό χωριό με τείχη στο Abruzzo, μια περιοχή στην ανατολική πλευρά της κεντρικής-νότιας Ιταλίας, πληρώνει τους ανθρώπους που σκέφτονται να μετακινηθούν και να ξεκινήσουν μια επιχείρηση εκεί - και θα τους υποστηρίξει ακόμη και δίνοντάς τους μια κατοικία να ζήσουν με ονομαστικό ενοίκιο.

insider

Να συνεχίσει να ζει το χωριό... ο στόχος

«Δεν πουλάμε τίποτα σε κανέναν - δεν πρόκειται για επιχειρηματική κίνηση. Θέλουμε απλώς να επιτρέψουμε στο χωριό να συνεχίσει να ζει», δήλωσε ο δήμαρχος Fabio Santavicca στο CNN Travel. Ωστόσο, όπως διευκρινίζεται, θα πρέπει να κανείς να είναι κάτοικος της Ιταλίας ή να αποκτήσει την υπηκοότητα ενώ παράλληλα θα πρέπει να είναι κάτω των 40.

Υπάρχουν μόνο 115 κάτοικοι και περίπου οι μισοί από αυτούς είναι συνταξιούχοι, ενώ λιγότεροι από 20 είναι κάτω των 13 ετών.

Έτσι το δημοτικό συμβούλιο ανέλαβε δράση και θα καταβάλλει στους νέους κατοίκους μηνιαία αμοιβή για τρία χρόνια, έως και 8.000 ευρώ. Παράλληλα το δημοτικό συμβούλιο θα πληρώσει ακόμη και μια εφάπαξ συνεισφορά έως και 20.000 ευρώ για να κάνει κάποιος το επιχειρηματικό του εγχείρημα. Οι «υποψήφιοι» κάτοικοι θα πάρουν επίσης ένα ακίνητο για να ζήσουν με ένα «συμβολικό» ενοίκιο, το οποίο ωστόσο δεν έχει διευκρινιστεί. Για την ώρα περίπου 1.500 άτομα έχουν υποβάλει αίτηση μετά την έναρξη του προγράμματος στις 15 Οκτωβρίου. Ωστόσο, οι αρχές θέλουν να διατηρήσουν τον αριθμό σε περίπου 10 άτομα ή σε πέντε ζευγάρια.

Φωτογραφία: Getty Images/ Ideal Image, Wikipedia

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider