Το υπουργείο Άμυνας της Αρμενίας ανακοίνωσε ότι ένα τουρκικό αεροσκάφος κατέρριψε ένα αρμενικό αεροπλάνο κατά τη διάρκεια αεροπορικών βομβαρδισμών, με την Άγκυρα να διαψεύδει το γεγονός.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο τύπου του υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Αρμενίας, Σούσαν Στεπανιάν, ένα τουρκικό F-16 κατέρριψε ένα αρμενικό αεροσκάφος τύπου SU-25, ο πιλότος του οποίου σκοτώθηκε.

«Σήμερα περίπου στις 10:30 το πρωί, τουρκικά μαχητικά F-16 απογειώθηκαν από τη αεροδρόμιο «Ganja» στο Αζερμπαϊτζάν και πραγματοποίησαν επιθέσεις με βόμβες και πυραύλους εναντίον των χερσαίων δυνάμεων της Αρμενίας», αναφέρει σε ανάρτησή της στο Twitter η εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Αρμενίας.

«Οι δυνάμεις της πολεμικής αεροπορίας της Αρμενίας απάντησαν με ρίψεις από πυραύλους εδάφους- αέρος. Κατά τη διάρκεια αερομαχιών και εν μέσω αντιαεροπορικών πυρών, ένα τουρκικό μαχητικό F-16 κατέρριψε ένα αεροσκάφος Su-25 της πολεμικής αεροπορίας της Αρμενίας στον εναέριο χώρο της Αρμενίας», προσέθεσε.

Διαψεύδει η Τουρκία

Η Τουρκία διαψεύδει το συγκεκριμένο ισχυρισμό ότι μαχητικό αεροσκάφος της κατέρριψε αεροπλάνο Su-25 της Αρμενίας.

Με τον εκπρόσωπο επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας, Φαχρετίν Αλτούν, να αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή της Άγκυρας στο συγκεκριμένο συμβάν. Χαρακτηρίζοντας τους ισχυρισμούς της Αρμενίας ως «ψευδείς».

Νωρίτερα η Αρμενία ανακοίνωσε τον πρώτο νεκρό από τους βομβαρδισμούς που μαίνονται για τρίτη μέρα στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.