«Βουτιά» 13,8% κατέγραψε το ΑΕΠ της Γαλλίας το β' τρίμηνο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Βουτιά» 13,8% κατέγραψε το ΑΕΠ της Γαλλίας το β' τρίμηνο
Συρρίκνωση 19% για το ΑΕΠ της Γαλλίας για το 2020.

Ιδιαίτερα βαρύ ήταν το πλήγμα του κορονοϊού στη γαλλική οικονομία υπό το βάρος του κορονοϊού.

Σύμφωνα, με τα οικονομικά στοιχεία που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας την Παρασκευή το ΑΕΠ της Γαλλίας συρρικνώθηκε κατά 13,8% στο β΄τρίμηνο μετά από πτώση 5,9% στο α' τρίμηνο. Επομένως, σωρευτικά είναι 19,0% χαμηλότερο από το δεύτερο τρίμηνο του 2019. Η αρνητική εξέλιξη του ΑΕΠ το πρώτο εξάμηνο του 2020 συνδέεται με τα μέτρα του lockdown που εφαρμόστηκαν.

Η σταδιακή άρση των περιορισμών οδήγησε σε σταδιακή ανάκαμψη της οικονομικής δραστηριότητας τον Μάιο και μετά τον Ιούνιο, μετά το χαμηλό σημείο που έφτασε τον Απρίλιο.

Στη δίνη του κορονοϊού οι ΗΠΑ

Κατά 32,9% «βυθίστηκε» το αμερικανικό ΑΕΠ στο β' τρίμηνο του 2020 με τις χθεσινές εκτιμήσεις της Atlanta Fed να βρίσκονται στο ίδιο μήκος κύματος με τις σημερινές ανακοινώσεις

Χθες, Τετάρτη η Atlanta Fed έκανε λόγο για ύφεση 32,1% στο β' τρίμηνο αναθεωρώντας την εκτίμηση της που έκανε λόγο για ύφεση 34,3%.

Σε σύγκριση την κρίση του 2008 που είχε καταγραφεί πτώση του ΑΕΠ κατά 8,4% στο δ' τρίμηνο της χρονιάς, παρατηρήθηκε τώρα μια «τρομακτική» ύφεση εξαιτίας του lockdown που εφαρμόστηκε, σπάζοντας κάθε ρεκόρ.

Στα οικονομικά στοιχεία που καταγράφηκε «βουτιά» είναι οι αγορές καταναλωτών που κατέγραψαν πτώση 11,3% αλλά και οι επενδύσεις σε επενδύσεις σε υποδομές που διολίσθησαν 35%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider