Στο «σφυρί» μία υπογεγραμμένη σαμπάνια από τον Τζόρνταν από τους τελικούς του '91

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στο «σφυρί» μία υπογεγραμμένη σαμπάνια από τον Τζόρνταν από τους τελικούς του '91
Το 1991 οι Σικάγο Μπουλς κατέκτησαν το πρώτο τους πρωτάθλημα στην ιστορία. Ακολούθησαν άλλα πέντε στη συνέχεια για την ιστορική ομάδα του NBA.

Μεγάλη ήταν η νύχτα της 11ης Ιουνίου 1991 όταν οι Σικάγο Μπουλς κατάφεραν να κερδίσουν το πρώτο από τα έξι συνολικά πρωταθλήματα που κατέκτησαν στην ιστορία τους κόντρα στους Λος Άντζελες Λέικερς.

Με το πρωτάθλημα να έρχεται στο πέμπτο παιχνίδι, στους τελικούς-«θρίλερ» του '91 οι Μπουλς υπό τον ηγέτη τους Μάικλ Τζόρνταν κατάφεραν να επικρατήσουν με 108-101 και να στεφθούν πρωταθλητές. Αυτό το πρωτάθλημα σηματοδότησε την έναρξη μιας από τις ιστορικότερες καριέρες στον αθλητισμό, αυτή του «Air».

Ωστόσο στο πάρτυ που έλαβε χώρα στα αποδυτήρια, σύμφωνα με το Forbes, τα πούρα κυριαρχούσαν και η σαμπάνια έρεε άφθονη. Έτσι ένα ball boy κατάφερε να αρπάξει ένα από τα μπουκάλια Domaine Chandon Brut και να ζητήσει από τον Μάικλ Τζόρνταν, να το υπογράψει!

29 χρόνια αργότερα, αυτό το ξεχωριστό αναμνηστικό βγαίνει σε δημοπρασία από το τότε ball boy, στον ιστότοπο της GA Goldin Elite Auctions. Η ελάχιστη προσφορά για την υπογεγραμμένη -δια χειρός Τζόρνταν- φιάλη σαμπάνιας ξεκινά από τα 1.500 δολάρια.

Αξίζει να αναφέρουμε πως πρόσφατα ένα υπογεγραμμένο ζευγάρι Nike Air του Μάικλ Τζόρνταν «έπιασε» στη δημοπρασία του Sotheby's τις 650.000 δολάρια.

Διαβάστε επίσης: Πώς ο Μάικλ Τζόρνταν έγινε ο πιο πλούσιος αθλητής στον κόσμο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider