«Δυναμιτίζει» το κλίμα γύρω από την Ιντλίμπ η Τουρκία

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Δυναμιτίζει» το κλίμα γύρω από την Ιντλίμπ η Τουρκία
Η Τουρκία είναι αποφασισμένη να σταματήσει την προέλαση των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων στην Ιντλίμπ.

Η Τουρκία έχει εκπληρώσει τις ευθύνες της στην περιοχή της Ιντλίμπ της βορειοδυτικής Συρίας, σε ευθυγράμμιση με τις συμφωνίες με τη Ρωσία και το Ιράν, δήλωσε ο αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι σήμερα, Σάββατο ύστερα από την κλιμάκωση της βίας τις τελευταίες εβδομάδες.

«Μάχες» με τις συριακές δυνάμεις

Ο Οκτάι δήλωσε στο δίκτυο NTV ότι η Τουρκία είναι αποφασισμένη να σταματήσει την προέλαση των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων στην Ιντλίμπ, επαναλαμβάνοντας μια απειλή ότι η Άγκυρα θα χρησιμοποιήσει στρατιωτική δύναμη για να απωθήσει τις συριακές δυνάμεις εάν δεν αποσυρθούν έως τα τέλη Φεβρουαρίου.

Στα «μαχαίρια» με την Ρωσία

Οι συγκρούσεις στη βορειοδυτική συριακή επαρχία οδήγησαν σε τεταμένες δηλώσεις μεταξύ της Ρωσίας, η οποία στηρίζει την επίθεση των συριακών στρατευμάτων, και της Τουρκίας, η οποία έχει αναπτύξει χιλιάδες στρατιώτες της για να υποστηρίξει τους αντικυβερνητικούς αντάρτες. Αυτές οι εντάσεις θέτουν σε κίνδυνο την επαναπροσέγγιση που κατάφεραν ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν μετά από μια σοβαρή διπλωματική κρίση το 2015, η οποία κατέληξε σε στενή συνεργασία στο θέμα της Συρίας παρά τα διαφορετικά συμφέροντα των δύο χωρών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider