Το Gates Foundation ρίχνει 10 εκατ. δολάρια στη μάχη κατά του κοροναϊού

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το Gates Foundation ρίχνει 10 εκατ. δολάρια στη μάχη κατά του κοροναϊού
Το Gates Foundation δίνει 10 εκατ. δολάρια για την αντιμετώπιση του κοροναϊού.

Ποσό ύψους 10 εκατ. δολαρίων αποφάσισε να ρίξει στη «μάχη» κατά του κοροναϊού το Ίδρυμα του Μπιλ και της Μιράντα Γκέιτς.

Σύμφωνα με το Business Insider, το ζεύγος θα αξιοποιήσει κεφάλαια του Bill and Melinda Gates Foundation ύψους 10 εκατ. δολαρίων για την αντιμετώπιση του κοροναϊού, με στόχο την προσπάθεια περιορισμού της επιδημίας που «μετρά» ήδη 100 νεκρούς.

Πού θα διατεθούν τα 10 εκατ. δολάρια

Συγκεκριμένα, θα δοθούν 5 εκατ. δολάρια για τις προσπάθειες ελέγχου της επιδημίας στην Κίνα, ενώ ακόμα 5 εκατ. δολάρια θα διατεθούν σε ερευνητικό κέντρο της Αφρικής που ασχολείται με την πρόληψη και έλεγχο ασθενειών (Africa Centers for Disease Control and Prevention).

Παράλληλα, το υπουργείο Οικονομικών της Κίνας και η Εθνική Επιτροπή Υγείας αποδέσμευσαν 60,33 δισ. γουάν (περίπου 7,85 δισ. ευρώ) για να βοηθήσουν στον περιορισμό της εξάπλωσης του νέου κοροναϊού, σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσιεύεται στον ιστότοπο του υπουργείου.

Εξαπλώνεται ο κοροναϊός

Ο νέος κορονοϊός 2019-nCoV μπορεί να είναι μεταδοτικός από απόσταση δύο μέτρων, δήλωσε ο Λι Σινγκουάνγκ του νοσοκομείου Ντιτάν του Πεκίνου, ειδικός της κινεζικής Εθνικής Επιτροπής Υγείας.

«Όλοι πρέπει να φορούν προστατευτικές μάσκες και να μειώνουν τον αριθμό των στενών επαφών όσο το δυνατόν περισσότερο. Λέγοντας 'στενές' εννοούμε αυτή τη στιγμή μια απόσταση ενός έως δύο μέτρων --η μόλυνση μπορεί να συμβεί σ' αυτή την απόσταση», λέει ο ειδικός, σύμφωνα με κινεζικά μέτρα ενημέρωσης.

Ο ειδικός επισήμανε επίσης πως ο ιός μπορεί να μεταδοθεί με την επαφή, αν φθάσει στα μάτια ή σε βλεννώδεις μεμβράνες του ανθρώπου.

Σήμερα, 4.547 κινέζοι υπήκοοι είναι μολυσμένοι από τον νέο κοροναϊό. Απ' αυτά τα κρούσματα, 106 ήταν θανατηφόρα. Κρούσματα μόλυνσης καταγράφονται σε όλες σχεδόν τις κινεζικές επαρχίες, περιλαμβανομένων αυτών του Πεκίνου και της Σαγκάης.

Ως το πρώτο εκτός Ασίας κρούσμα επιμόλυνσης ανθρώπου από άνθρωπο με τον νέο κοροναϊό εκτιμάται η περίπτωση του 33χρονου Γερμανού εργαζόμενου της εταιρίας Webasto, που διαπιστώθηκε χθες στην Βαυαρία.

Σύμφωνα με την υπουργό Υγείας της Βαυαρίας Μέλανι Χουμλ, ο ασθενής είναι σε καλή κατάσταση και νοσηλεύεται σε καραντίνα σε κλινική του Μονάχου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider