Ιράν: «Τρομοκρατική οργάνωση» ο αμερικανικός στρατός

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ιράν: «Τρομοκρατική οργάνωση» ο αμερικανικός στρατός
«Τρομοκρατική οργάνωση» χαρακτηρίστηκε ο αμερικανικός στρατός, μετά από ψήφισμα νόμου στο Ιράν.

«Τρομοκρατική οργάνωση» χαρακτήρισε το σύνολο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων η Τεχεράνη με νόμο του κράτους.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με διεθνή πρακτορεία ειδήσεων, το κοινοβούλιο του Ιράν υιοθέτησε εκτάκτως νομοσχέδιο, το οποίο χαρακτηρίζει «τρομοκρατική οργάνωση» το σύνολο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων μετά τον φόνο του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί στη Βαγδάτη από αμερικανικό πλήγμα.

Οι Ιρανοί βουλευτές τροποποίησαν πρόσφατο νόμο που χαρακτήριζε «τρομοκρατική οργάνωση» τις αμερικανικές δυνάμεις που είναι ανεπτυγμένες από το Κέρας της Αφρικής ως την κεντρική Ασία και τη Μέση Ανατολή.

Το νέο νομοσχέδιο επεκτείνει τον χαρακτηρισμό αυτόν στο Πεντάγωνο, σε όλες τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις και σε όλα τα πρόσωπα που ενεπλάκησαν στον φόνο του Σουλεϊμανί.

Οι ΗΠΑ θα ζήσουν «μαύρες ημέρες»

Με απειλές για τις «μαύρες ημέρες» που πρέπει να περιμένουν οι ΗΠΑ, πραγματοποιείται σήμερα στο Ιράν η ταφή του πρώην διοικητή της Δύναμης Αλ Κουντς των Φρουρών της Επανάστασης, Κασέμ Σουλεϊμανί, ο οποίος δολοφονήθηκε την Παρασκευή από τις ΗΠΑ στη Βαγδάτη.

Ιρανικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι εκατομμύρια άνθρωποι συγκεντρώθηκαν χθες στην Τεχεράνη και σε άλλες πόλεις του Ιράν για να τιμήσουν τον αξιωματικό, συμπεριλαμβανομένου του αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, του ανώτατου ηγέτη της χώρας, που έμοιαζε να μη μπορεί να συγκρατήσει τα συναισθήματά του πάνω από το φέρετρο του στρατιωτικού που είχε καλυφθεί με το ιρανικό εθνικό σύμβολο.

Ενώπιον του τεράστιου πλήθους που έχει συγκεντρωθεί για την κηδεία του πατέρα της στο κέντρο της Τεχεράνης η Ζεϊνάμπ Σουλεϊμανί προειδοποίησε ότι οι ΗΠΑ θα ζήσουν «μαύρες ημέρες». «Παράφρονα Τραμπ, μην πιστεύεις ότι έχουν τελειώσει όλα τώρα που ο πατέρας μου έγινε μάρτυρας», τόνισε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider