Βρετανία: Τέλος από τη Βουλή το «άτακτο» Brexit - Εκλογές ζητά ο Τζόνσον

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βρετανία: Τέλος από τη Βουλή το «άτακτο» Brexit - Εκλογές ζητά ο Τζόνσον
Δεύτερη ήττα για τον Μπόρις Τζόνσον με 329 βουλευτές να στρέφονται κατά των σχεδίων του για έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ μέχρι τις 31 Οκτωβρίου.

Με 329 ψήφους υπέρ και 300 κατά πέρασε το κρίσιμο νομοσχέδιο που μπλοκάρει το «άτακτο» Brexit.

Στη δεύτερη ψηφοφορία, που ήταν και αυτή που έδωσε τη «χαριστική βολή» στο σχέδιο του Μπόρις Τζόνσον για έξοδο από την ΕΕ μέχρι τις 31 Οκτωβρίου, οι βουλευτές τάχθηκαν κατά 327 υπέρ και 299 κατά.

Μετά και τη δεύτερη ψηφοφορία τερματίζονται οι διαπραγματεύσεις για το Brexit με τον Μπόρις Τζόνσον να προτείνει εκλογές στις 15 Οκτωβρίου μετά από το ισχυρό πλήγμα που δέχθηκε.

Για να εγκριθεί το κείμενο για τη διεξαγωγή των εκλογών, απαιτείται πλειοψηφία των δύο τρίτων των βουλευτών.

Ο Μπόρις Τζόνσον είχε διαμηνύσει πως η Βρετανία πρέπει να αποχωρήσει από την ΕΕ μέχρι τις 31 Οκτωβρίου, είτε υπάρξει συμφωνία είτε όχι, ενώ την Τετάρτη μέσα από την Βουλή προκάλεσε τον αρχηγό των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν να συμφωνήσει στη διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών εκλογών στις 15 Οκτωβρίου, αποκαλώντας μάλιστα τον «κότα».

«Νομίζω ότι είναι πολύ λυπηρό το γεγονός ότι οι βουλευτές ψήφισαν έτσι, νομίζω ότι είναι μεγάλη παραβίαση του καθήκοντός τους» ανέφερε ο Τζόνσον.

Στη συνέχεια χαρακτήρισε το νομοσχέδιο της αντιπολίτευσης και των «ανταρτών» Βουλευτών του ως σχέδιο παράδοσης στην ΕΕ.

Ο αρχηγός των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν έδειξε να μην πέφτει στην «παγίδα» του Τζόνσον για τις εκλογές ζητώντας να γίνει πρώτα σαφές και ξεκάθαρο πως δε θα υπάρξει ένα «άτακτο» Brexit και στη συνέχεια να στηθούν οι κάλπες στη Βρετανία.

«Εάν έχει ένα σχέδιο για το Brexit, θα πρέπει να το θέσει ενώπιον του βρετανικού λαού είτε σε δημοψήφισμα είτε σε εκλογές» ανέφερε ο Τζέρεμι Κόρμπιν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider