H ΕΕ καλεί σε διάλογο για την αποκλιμάκωση της έντασης στο Χονγκ Κονγκ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
H ΕΕ καλεί σε διάλογο για την αποκλιμάκωση της έντασης στο Χονγκ Κονγκ
«Είναι κρίσιμης σημασίας να επιδειχθεί αυτοσυγκράτηση, να αποφευχθεί η βία και να ληφθούν έκτακτα μέτρια για ανάσχεση της κατάστασης», αναφέρει η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Φεντερίκα Μογκερίνι.

H Ευρωπαϊκή Ένωση κάλεσε τα εμπλεκόμενα μέρη να ξεκινήσουν έναν «ευρύ και περιεκτικό διάλογο» για την «ανάσχεση της κατάστασης» στο Χονγκ Κονγκ, σύμφωνα με δήλωση της επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Φεντερίκα Μογκερίνι, που δόθηκε στη δημοσιότητα.

«Είναι κρίσιμης σημασίας να επιδειχθεί αυτοσυγκράτηση, να αποφευχθεί η βία και να ληφθούν έκτακτα μέτρια για ανάσχεση της κατάστασης», αναφέρει η Μογκερίνι σε σχετική ανακοίνωση.

«Είναι σημαντικό να υπάρξει δέσμευση σε μια διαδικασία για έναν ευρύ και περιεκτικό διάλογο, στον οποίο θα συμμετέχουν όλα τα μέρη» προσθέτει η Ύπατη Εκπρόσωπος υπογραμμίζοντας πως οι βασικές ελευθερίες και ο «αυξημένος βαθμός αυτονομίας του Χονγκ Κονγκ» είναι εγγεγραμμένοι στη νομοθεσία και στις διεθνείς συμφωνίες και «πρέπει η τήρησή τους να συνεχιστεί».

Στη δήλωσή της η Φεντερίκα Μογκερίνι σημειώνει πως «εδώ και δύο μήνες, ένας μεγάλος αριθμός πολιτών ασκούν το θεμελιώδες δικαίωμα της συνάθροισης».

«Ωστόσο, πρόσφατα σημειώθηκε ένας αυξανόμενος αριθμός απαράδεκτων βίαιων περιστατικών, που εγκυμονούν κινδύνους περαιτέρω βίας και αστάθειας», επισημαίνει.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider