«Νέος» σύμμαχος της Βρετανίας μετά το Brexit είναι οι ΗΠΑ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Νέος» σύμμαχος της Βρετανίας μετά το Brexit είναι οι ΗΠΑ
Μπόρις Τζόνσον και Τζον Μπόλτον συζήτησαν για το Brexit, αλλά και για άλλα θέματα όπως το Ιράν, το Χονγκ Κονγκ και η ασφάλεια του δικτύου 5G. 

Έτοιμες να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις για μία νέα εμπορική συμφωνία με το Ηνωμένο Βασίλειο εμφανίζονται οι ΗΠΑ, για να το βοηθήσουν να επισπεύσει τις διαδικασίες και «να προετοιμαστεί για την έξοδο του από την Ευρωπαϊκή Ένωση», σύμφωνα με τον Αμερικανό σύμβουλο Εθνικής ασφάλειας, Τζον Μπόλτον.

Κατά τη διάρκεια δηλώσεων μετά τη συνάντηση του Τζον Μπόλτον με τον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον στο Λονδίνο, ο Αμερικανός εκπρόσωπος σχολίασε: «Πιστεύω ότι είναι σημαντικό να κάνουμε όσα περισσότερα μπορούμε και να συμφωνήσουμε σε όσα περισσότερα μπορούμε, όσο το δυνατόν πιο γρήγορα».

«Έχουμε μια βαθιά δέσμευση να ενδυναμώσουμε τις σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ και Ηνωμένου Βασιλείου και να συνεργαστούμε για να αντιμετωπίσουμε ζητήματα διαθνής ασφάλειας» δσήλωσε χαρακτηριστικά ο Μπόλτον.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του γραφείου του Βρετανού πρωθυπουργού, οι δύο άνδρες συζήτησαν για το Brexit, αλλά και για άλλα θέματα όπως το Ιράν, το Χονγκ Κονγκ και η ασφάλεια του δικτύου 5G.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider