Bloomberg: Τέλος στην αμυντική συμφωνία της Ουάσινγκτον με το Τόκιο θέλει ο Τραμπ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Bloomberg: Τέλος στην αμυντική συμφωνία της Ουάσινγκτον με το Τόκιο θέλει ο Τραμπ
Ο Αμερικανός πρόεδρος δεν έχει αποφασίσει ακόμη να κάνει βήματα προς αυτή την κατεύθυνση.

Στο ενδεχόμενο να αποσύρει τις ΗΠΑ από τη διμερή αμυντική συνθήκη με την Ιαπωνία αναφέρθηκε πρόσφατα ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, καθώς όπως υποστηρίζει η Ουάσινγκτον αδικείται, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg.

Η πηγή του πρακτορείου ειδήσεων αναφέρει πως ο Ντόναλντ Τραμπ δεν έχει αποφασίσει ακόμη να κάνει βήματα προς αυτή την κατεύθυνση και η αμερικανική κυβέρνηση θεωρείται απίθανο να προχωρήσει σε αυτή την κίνηση, πρόσθεσε το πρακτορείο, επικαλούμενο πηγές ενήμερες για το ζήτημα αυτό.

Συγκεκριμένα, ο μεγιστάνας πιστεύει ότι η συνθήκη, η οποία βρίσκεται σε ισχύ επί έξι δεκαετίες, είναι μονομερής και επιβαρύνει αποκλειστικά και μόνο τις ΗΠΑ, αφού οι ιαπωνικές ένοπλες δυνάμεις δεν έχουν καμία υποχρέωση να σπεύσουν να υπερασπιστούν τη χώρα του, σύμφωνα με το Bloomberg.

Στο παρελθόν, ο Τραμπ έχει αναφερθεί ξανά στο ενδεχόμενο να ζητήσει από τις ιαπωνικές αρχές να καλύψουν το κόστος της μετακίνησης μιας αμερικανικής στρατιωτικής βάσης στην Οκινάουα, αναφέρει το πρακτορείο.

Το δημοσίευμα καταγράφεται την ώρα που ο Ρεπουμπλικάνος συνεχίζει να εφαρμόζει την πολιτική που αποκαλεί «Πρώτα η Αμερική» σε διεθνές επίπεδο, στο πλαίσιο της οποίας αξιώνει πιο ευνοϊκούς όρους για τις ΗΠΑ, ειδικά στο πεδίο του εμπορίου.

Σε αυτό το τελευταίο, εξάλλου, ο Αμερικανός πρόεδρος έχει δηλώσει ότι τον ενοχλεί το μεγάλο πλεόνασμα της Ιαπωνίας στο ισοζύγιο των τρεχουσών εμπορικών συναλλαγών με τις ΗΠΑ και ότι θέλει να συναφθεί διμερής συμφωνία ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και το Τόκιο για να αντιμετωπιστεί το ζήτημα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider