Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και η μάχη κατά της ρύπανσης (vid)

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και η μάχη κατά της ρύπανσης (vid)
«Είναι καιρός να δράσουμε αποφασιστικά», αναφέρει ο Αντόνιο Γκουντέρες.

Η καταπολέμηση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης είναι το φετινό θέμα του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος και κυβερνήσεις και φορείς από κάθε μήκος και πλάτος της γης αποστέλλουν δεσμευτικά μηνύματα για την υλοποίηση των στόχων της Συνθήκης των Παρισίων.

Το ειδικό θέμα του φετινού εορτασμού είναι η «Ατμοσφαιρική Ρύπανση» (Beat Air Pollution) και ουσιαστικά αποτελεί μια έκκληση για δράση για την καταπολέμηση της παγκόσμιας κρίσης. Η χώρα που πρωταγωνιστεί φέτος στον εορτασμό είναι η Κίνα, η οποία θα είναι η «οικοδέσποινα» των φετινών δραστηριοτήτων.

Όπως αναφέρει ο ΟΗΕ, οι άνθρωποι είναι υπεύθυνοι για τη σημερινή κατάσταση του περιβάλλοντος. Από αυτό αντλούν τροφή αλλά και ευκαιρίες για πνευματική, ηθική, κοινωνική και πνευματική ανάπτυξη. Στη μακρά και βασανιστική εξέλιξη της ανθρώπινης φυλής σε αυτόν τον πλανήτη, μέσω της ταχείας ενσωμάτωσης της επιστήμης και της τεχνολογίας, οι άνθρωποι έχουν αποκτήσει τη δύναμη να μεταμορφώνουν το περιβάλλον τους με αμέτρητους τρόπους.

«Ο εορτασμός αυτής της ημέρας μας δίνει την ευκαιρία να διευρύνουμε τη βάση για μια φωτισμένη γνώμη και υπεύθυνη συμπεριφορά των ατόμων, των επιχειρήσεων και των κοινοτήτων για τη διατήρηση και την ενίσχυση του περιβάλλοντος. Από τότε που ξεκίνησε το 1974, έχει γίνει μια παγκόσμια πλατφόρμα δημόσιας προβολής που γιορτάζεται σε περισσότερες από 100 χώρες», αναφέρει ο ΟΗΕ.

«Είναι καιρός να δράσουμε αποφασιστικά: το μήνυμά μου προς τις κυβερνήσεις είναι σαφές: η φορολογική ρύπανση, οι επιδοτήσεις των ορυκτών καυσίμων και η διακοπή της κατασκευής νέων σταθμών άνθρακα. Χρειαζόμαστε μια πράσινη οικονομία και όχι μια γκρι οικονομία», αναφέρει στο μήνυμά του για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουντέρες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider