Σχέδια για νέους δασμούς - Κορυφώνεται η ένταση στον εμπορικό πόλεμο Κίνας - ΗΠΑ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σχέδια για νέους δασμούς - Κορυφώνεται η ένταση στον εμπορικό πόλεμο Κίνας - ΗΠΑ
Το ενδεχόμενο να επιβάλλει νέους δασμούς ύπους 300 δισ. δολαρίων σε κινεζικά προϊόντα που εισάγονται στις ΗΠΑ εξετάζει ο Ντόναλντ Τραμπ.

Στο «κόκκινο» βρίσκονται οι σχέσεις ΗΠΑ και Κίνας παρά το γεγονός ότι οι συζητήσεις μεταξύ των δύο κρατών βρίσκονται σε εξέλιξη, με τις ΗΠΑ να επιβάλλουν νέους φόρους, την Κίνα να «απαντά» και τον Τραμπ να εξετάζει... επιπλέον φόρους!

Οι συζητήσεις της προηγούμενης εβδομάδας στην Ουάσινγκτον ολοκληρώθηκαν χωρίς να καταλήξουν σε συμφωνία. Η κίνηση του Ντόναλντ Τραμπ να επιβάλει φόρους ύψους 200 δισ. δολάριων σε προϊόντα που εισάγουν οι ΗΠΑ από την Κίνα έλαβε την ανάλογη απάντηση από τον γίγαντα της Ασίας, ο οποίος με τη σειρά του επέβαλε φόρους σε μια μεγάλη λίστα αμερικανικών προϊόντων.

Θα επιβληθούν νέοι φόροι;

Τη Δευτέρα ο Αμερικανός πρόεδρος προκάλεσε νέο κύμα ανησυχίας στις αγορές. Σύμφωνα με το CNBC, ο Τραμπ δήλωσε πως... ναι μεν δεν έχει αποφασίσει αν θα επιβάλει νέους δασμούς ύψους 300 δισ. δολαρίων στα -εναπομείναντα- κινεζικά προϊόντα, όμως η δήλωση του ξεκίνησε τις σχετικές διαδικασίες για να εξεταστεί το ζήτημα.

«Θα ξέρουμε σε 3-4 εβδομάδες»

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Λευκό Οίκο, το βράδυ της Δευτέρας, ο Ντόναλντ Τραμπ έκανε μια εκτίμηση για το πόσο θα διαρκέσουν οι διμερής συζητήσεις μεταξύ Ουάσινγκτον και Πεκίνου.

«Θα σας ενημερώσουμε σε 3-4 εβδομάδες αν θα είναι επιτυχημένες», δήλωσε χαρακτηριστικά σύμφωνα με το NBC News.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider