Το υγροποιημένο φυσικό αέριο ανεβάζει στα ύψη τον ελληνόκτητο στόλο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το υγροποιημένο φυσικό αέριο ανεβάζει στα ύψη τον ελληνόκτητο στόλο
Πρωτιά για τον ελληνόκτητο στόλο σύμφωνα με την VesselsValue

Πρώτη στη λίστα των top 10 παγκοσμίως στην αξία των στόλων βρίσκεται η Ελλάδα σύμφωνα με τα στοιχεία που επεξεργάστηκε η εταιρεία αποτιμήσεων VesselsValue.

Η αξία των πλοίων των Ελλήνων εφοπλιστών ξεπερνά για πρώτη φορά το φράγμα των 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά οι ελληνικές ναυτιλιακές εταιρείες αύξησαν για άλλη μια φορά το ποσό της αξίας των πλοίων τους κατά 5,5 δισ. δολάρια (4,8 δισ. ευρώ).
Η πρωτιά της Ελλάδας οφείλεται στην αύξηση του αριθμού παραγγελιών για ναυπήγηση LNG πλοία μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου καθώς και η αύξηση της αξίας των δεξαμενόπλοιων μετά τη θετική ναυλαγορά.

Η Ελλάδα είναι ιδιοκτήτρια του ακριβότερου στόλου υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) φθάνοντας τα 18,4 δις δολάρια από 13 τα δις στις αρχές του 2018.

«Οι Έλληνες πλοιοκτήτες δεν σταμάτησαν ποτέ να αναζητούν ευκαιρίες στη ναυτιλιακή αγορά, παρά τις οικονομικές δυσκολίες της χώρας τους» λέει ο Court Smith, αναλυτής της Value Vessels. Και (οι Έλληνες εφοπλιστές) έχουν διαίσθηση για τις τάσεις: Πέρυσι επένδυσαν 9 δισ. δολάρια για συμφωνίες δεξαμενόπλοιων που μπορούν να μεταφέρουν υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG). Αυτός ο ναυτιλιακός τομέας θα αποκτήσει ακόμα μεγαλύτερη σημασία τα επόμενα χρόνια, εάν οι χώρες παραγωγής όπως οι ΗΠΑ και τα Αραβικά Εμιράτα αυξήσουν τις εξαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) όπως ανακοινώθηκε.

Οι ναυλώσεις δεξαμενοπλοίων για LNG έχουν πενταπλασιαστεί τα τελευταία χρόνια. Και καμία άλλη χώρα του κόσμου δεν διαθέτει όπως η Ελλάδα δεξαμενόπλοια LNG αξίας άνω των 18 δισεκατομμυρίων δολαρίων», όπως σημειώνει η «Welt».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider