Περιφέρεια Αττικής: Προχωρά η ανάπλαση του Φαληρικού μετώπου – Καμία αλλαγή στα αρχικά σχέδια

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Περιφέρεια Αττικής: Προχωρά η ανάπλαση του Φαληρικού μετώπου – Καμία αλλαγή στα αρχικά σχέδια
Η Περιφέρεια ξεκαθαρίζει ότι δεν υπάρχει κανένας νέος σχεδιασμός, ούτε ζήτημα αλλαγής των χρήσεων γης και των όρων δόμησης.

Δεν έχει αλλάξει τίποτα στον αρχικό σχεδιασμό του έργου για την ανάπλαση του φαληρικού μετώπου και η ολοκλήρωση της συνολικής παρέμβασης αποτελεί προτεραιότητα για την περιφέρεια, η οποία στην παρούσα φάση αναζητά τους σχετικούς πόρους.

Αυτή είναι η απάντηση της Περιφέρειας Αττικής, στην ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Β. Σπανάκη και σε ψηφίσματα των δημοτικών συμβουλίων Ταύρου, Καλλιθέας, Μοσχάτου, σχετικά με την πορεία του έργου.

Ειδικότερα, η περιφέρεια ξεκαθαρίζει ότι δεν υπάρχει κανένας νέος σχεδιασμός, ούτε ζήτημα αλλαγής των χρήσεων γης και των όρων δόμησης.

Το χρονοδιάγραμμα

Αναφορικά με το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της α' φάσης ενημερώνει ότι μετατέθηκε για το πρώτο εξάμηνο του 2021 λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας.

Σημειώνει ότι αναζητείται ένα μοντέλο βιώσιμης διαχείρισης της παρέμβασης σε βάθος χρόνου και ότι θα διενεργηθεί διαβούλευση με τις τοπικές κοινωνίες και τους συλλογικούς φορείς για την καλύτερη αξιοποίηση του έργου.

Επιπλέον και για την αποκατάσταση της αλήθειας, όπως τονίζει, «το έργο δεν ήταν ενταγμένο στις δημόσιες επενδύσεις και ούτε είχαν εξασφαλιστεί η απαραίτητοι πόροι για την εκτέλεση του, από τον προϋπολογισμό της περιφέρειας».

Τέλος, επισημαίνεται ότι την 1η Σεπτεμβρίου 2019 «ελάχιστα χρήματα ήταν στα ταμεία, μόλις 300 εκατ. έναντι των υποχρεώσεων και των έργων που είχαν υπογραφεί, ύψους 1,7 δισ. ευρώ, γεγονός που δεν επέτρεπε τη διάθεση αυτών των χρημάτων στο συγκεκριμένο έργο, καθώς θα ακυρώνονταν όσα είχαν προγραμματιστεί για τους υπόλοιπους δήμους.

Για να αποφευχθεί αυτό το ενδεχόμενο χωρίς να κινδυνέψει και η ολοκλήρωση της ανάπλασης αναζητούνται χρηματοδοτήσεις από διάφορες πηγές, όπως το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης ή από πόρους της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider