Εκλογές ΗΠΑ: Η Ελλάδα στενότερος σύμμαχος των ΗΠΑ στη Μεσόγειο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εκλογές ΗΠΑ: Η Ελλάδα στενότερος σύμμαχος των ΗΠΑ στη Μεσόγειο
Η Ελλάδα στενότερος σύμμαχος των ΗΠΑ στην περιοχή, ανεξαρτήτως αποτελέσματος των εκλογών, τονίστηκε σε διαδικτυακή συζήτηση.

Οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις, η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και η πανδημία, λίγα εικοσιτετράωρα πριν από τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, κυριάρχησαν κατά τη διαδικτυακή συζήτηση ανάμεσα στον εκδότη-διευθυντή του «Εθνικού Κήρυκα» Ηρακλή Α. Διαματάρη και τον Χρήστο Μαραφάτσο, πρόεδρο των Ελληνικών Φωνών για τον Τραμπ (Greek Voices for Trump) και σύμβουλο για την εκστρατεία του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ το 2020, σύμφωνα με ανακοίνωση του Regional Growth Conference.

Στη συζήτηση που ήταν μέρος της σειράς Ψηφιακοί Διάλογοι (Digital Dialogues) του Regional Growth Conference (RGC), όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, ο κ. Μαραφάτσος υποστήριξε ότι οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδό τους, λόγω της προεδρίας του Ντόναλντ Τραμπ. Επίσης, επισήμανε ότι ο εν ενεργεία Πρόεδρος των ΗΠΑ είναι ο μοναδικός που έχει τη θέληση και τη δυνατότητα να θέσει υπό έλεγχο τον Ταγίπ Ερντογάν. Από τη μεριά του, ο κ. Διαματάρης τόνισε ότι δεν αρκούν πλέον οι προειδοποιήσεις σε περίπτωση που η Άγκυρα συνεχίσει την κλιμάκωση της έντασης στην περιοχή. Και οι δύο συμφώνησαν ότι η Ελλάδα θα κατέχει, ανεξαρτήτως αποτελέσματος των εκλογών, τον ρόλο του στενότερου συμμάχου των ΗΠΑ στην περιοχή, όπως υπογραμμίζεται στην ίδια ανακοίνωση.

Σε ό,τι αφορά την πανδημία του κορονοϊού και τις επιπτώσεις της στην οικονομία, ο κ. Μαραφάτσος υποστήριξε τους χειρισμούς και τις προσπάθειες του Ντόναλντ Τραμπ, ενώ ο συνομιλητής του άσκησε σφοδρή κριτική.

Ως προς την προοπτική των αμερικανικών επενδύσεων στην Ελλάδα, όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, αμφότεροι εμφανίστηκαν αισιόδοξοι, ενώ παράλληλα υπήρξε σύμπνοια σε σχέση με τα βήματα προόδου που έχει πραγματοποιήσει η χώρα. Κοινή πεποίθηση, σημειώνεται, είναι ότι έχει επανέλθει η εμπιστοσύνη των αγορών προς την ελληνική οικονομία. Το κλίμα αυτό αναμένεται ειδικά μετά την πανδημία να προσελκύσει και αμερικανικές επενδύσεις, εκτίμησαν.

Τη συζήτηση συντόνισε η δημοσιογράφος Αλεξία Τασούλη. Η σειρά Ψηφιακοί Διάλογοι (Digital Dialogues) διεξάγεται στο πλαίσιο του Regional Growth Conference (RGC), που διοργανώνεται από την εφημερίδα Πελοπόννησος.

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.