Κοντοζαμάνης: Έκκληση να βοηθήσουμε όλοι με την συμπεριφορά μας το σύστημα Υγείας

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κοντοζαμάνης: Έκκληση να βοηθήσουμε όλοι με την συμπεριφορά μας το σύστημα Υγείας
Ο κ. Κοντοζαμάνης επανέλαβε ότι από την αρχή της πανδημίας, το σύστημα υγείας προετοιμάστηκε προκειμένου να αντιμετωπίσει «μια δυσμενή εξέλιξη» και λαμβάνονται μέτρα για το «χειρότερο σενάριο».

Έκκληση προς όλους για ευλαβική τήρηση των μέτρων προστασίας από τον Covid-19, ώστε να βοηθήσουμε το σύστημα υγείας να αντέξει για να αντιμετωπίσει την πανδημία, έκανε σήμερα κατά την ενημέρωση για την εξέλιξη της επιδημίας, ο υφυπουργός υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, τονίζοντας ότι οι δυνάμεις του ΕΣΥ «δεν είναι ανεξάντλητες» και υπάρχει «κόκκινη γραμμή».

Ωστόσο, όπως είπε σύμφωνα με το ΑΠΕ «έχουμε χρόνο μπροστά μας, αλλά όσο προετοιμασμένο να είναι το σύστημα υγείας, όσα μέτρα και αν έχουμε πάρει προκειμένου να το ενισχύσουμε και να το προετοιμάσουμε ακόμη περισσότερο, εάν δεν τηρήσουμε τα μέτρα που έχει επιβάλει η Πολιτεία, τότε νομίζω το αποτέλεσμα δεν θα είναι το επιθυμητό».

Ο κ. Κοντοζαμάνης επανέλαβε ότι από την αρχή της πανδημίας, το σύστημα υγείας προετοιμάστηκε προκειμένου να αντιμετωπίσει «μια δυσμενή εξέλιξη» και λαμβάνονται μέτρα για το «χειρότερο σενάριο». Ωστόσο, «υπάρχει και ένα σημείο που είναι η κόκκινη γραμμή». Μάλιστα, ο υφυπουργός έφερε ως παράδειγμα την Ολλανδία, η οποία έχει αρχίσει και ζητάει βοήθεια από την Γερμανία, σημειώνοντας ότι «και τα πιο σύγχρονα κράτη έχουν περιορισμένες δυνατότητες και δυνάμεις».

«Εμείς κάνουμε τη δουλειά που πρέπει να κάνουμε, προετοιμαζόμαστε, αναδιατάσσουμε δυνάμεις, είμαστε κοντά σε οριακό σημείο, οι δυνάμεις μας δεν είναι ανεξάντλητες, αλλά πρέπει σε κάθε περίπτωση να τηρήσουμε τα μέτρα, έχουμε χρόνο ακόμα μπροστά μας προκειμένου να ανταπεξέλθουμε με επιτυχία», είπε ο υφυπουργός.

Σήμερα στην Αττική, όπως ανέφερε ο κ. Κοντοζαμάνης, 144 κλίνες διατίθενται για κορονοϊό, η κάλυψη είναι περίπου στο 58% και σε αυτό περίπου το ποσοστό κυμαίνεται τις τελευταίες ημέρες. Πριν δέκα ημέρες, οι διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ για covid-19 στην Αττική ήταν 122, «άρα αυτό που λέμε και ισχύει, είναι ότι αναδιατάσσουμε τις δυνάμεις μας ανάλογα με την εξέλιξη της νόσου», κατέληξε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider