Κορονοϊός: Κρίσιμο το επόμενο δεκαήμερο για την Αττική - «Ύστατη επιλογή» το lockdown

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κορονοϊός: Κρίσιμο το επόμενο δεκαήμερο για την Αττική - «Ύστατη επιλογή» το lockdown
Αυτό που θα κρίνει το αν θα προχωρήσει σε περαιτέρω μέτρα η κυβέρνηση το επόμενο δεκαήμερο στην Αττική, θα έχει να κάνει με το αν θα τηρηθούν τα τελευταία μέτρα που ελήφθησαν.

Η απόδοση των νέων μέτρων που ελήφθησαν τη Δευτέρα, για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού, θα κρίνει τα επόμενα βήματα στην Αττική σχολίασαν χαρακτηριστικά κατά την ενημέρωση της Τρίτης, ο Γκίκας Μαγιορκίνης και ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Αυτό που θα κρίνει το αν θα προχωρήσει σε περαιτέρω μέτρα η κυβέρνηση το επόμενο δεκαήμερο στην Αττική, θα έχει να κάνει με το αν θα τηρηθούν τα τελευταία μέτρα που ελήφθησαν και το αν θα μειωθεί ο αριθμός διαγνώσεων και διασωληνώσεων που δείχνει αυξητικές τάσεις, όπως τόνισε και ο Γκίκας Μαγιορκίνης.

Ο κ. Μαγιορκίνης ανέφερε στην ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, πως ο αριθμός των ατόμων είναι διασωληνωμένοι έχει διαρκώς αυξητικές τάσεις, κάτι που είναι ένα από τα σημεία της πανδημίας που προβληματίζει. Αναφέρθηκε επίσης στο γεγονός ότι τα κρούσματα στην Αττική παραμένουν στα ίδια -υψηλά- επίπεδα, καθώς το 50% (και παραπάνω το τελευταίο διάστημα) σε ημερήσια βάση αφορά το λεκανοπέδιο.

Το τρίτο στοιχείο που προβληματίζει, όπως τόνισε ο κ. Μαγιορκίνης, είναι το γεγονός ότι ο μέσος όρος θανάτων ανά ημέρα έχει φτάσει τους 5, νούμερο που πλησιάζει τον αντίστοιχο μέσο όρο του πρώτου κύκλου της πανδημίας.

«Ύστατη επιλογή» το lockdown

Η πορεία της πανδημίας στην Αττική το τελευταίο διάστημα, μπορεί να είναι ανησυχητική, ωστόσο ακόμη δεν πρόκειται να φέρει lockdown, όπως τόνισαν Μαγιορκίνης και Χαρδαλιάς. Μπορεί, όπως είπαν, να μην έχει συζητηθεί καν αυτό το ενδεχόμενο στην Επιτροπή, ωστόσο δεν βγαίνει από το τραπέζι και παραμένει ως «ύστατη επιλογή», όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Μαγιορκίνης.

Αυτό που έχει προτεραιότητα για τους ειδικούς, είναι να τηρηθούν τα υπάρχοντα μέτρα και εντός δέκα ημερών θα υπάρχει μια ξεκάθαρη εικόνα για το αν θα προτείνουν πιο αυστηρά μέτρα στην Αττική.

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider