Καιρός: Σε ποιες περιοχές έρχονται βροχές και καταιγίδες

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Καιρός: Σε ποιες περιοχές έρχονται βροχές και καταιγίδες
Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις μετά το μεσημέρι ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 34 βαθμούς,

Ηλιοφάνεια και ζέστη θα επικρατήσει τον Δεκαπενταύγουστο στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες ωστόσο μετά το μεσημέρι κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, έως 7 μποφόρ στο Νότιο Αιγαίο

Αναλυτικά, το Σάββατο 15 Αυγούστου στις περισσότερες περιοχές της χώρας θα επικρατήσει ηλιοφάνεια και ζέστη. Τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις οι οποίες θα δώσουν βροχές και σποραδικές καταιγίδες στη Βόρεια Ελλάδα και σε ορεινά τμήματα της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας. Τα φαινόμενα στα βόρεια θα είναι τοπικά έντονα και το βράδυ θα περιοριστούν στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από 15 έως 35 βαθμούς, στην Ήπειρο και στη Θεσσαλία από 16 έως 37, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 17 έως 35 βαθμούς με εξαίρεση τη Βορειοανατολική Πελοπόννησο όπου οι μέγιστες θα φτάσουν στους 37 με 38 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 18 έως 33 βαθμούς, και στα νησιά του Αιγαίου από 19 έως 33 βαθμούς, αλλά στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στη Ρόδο οι μέγιστες θα φτάσουν τους 36 και 38 βαθμούς Κελσίου αντίστοιχα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 6 μποφόρ και τοπικά στα νότια πελάγη 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν ανατολικοί άνεμοι εντάσεων έως 4 μποφόρ και τις θερμές ώρες της ημέρας δυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί με εντάσεις έως 4 μποφόρ και τοπικά στα ανατολικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 34 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και ανατολικά οι μέγιστες θα διατηρηθούν 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα.

Στη Θεσσαλονίκη θα επικρατήσουν λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν παροδικές βροχές ή καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 23 έως 31 βαθμούς.

Διαβάστε επίσης:

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από την ΕΜΥ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider