Καραγιάννης για Μετρό Θεσσαλονίκης: Οι εργασίες εξελίσσονται σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα (vid)

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Καραγιάννης για Μετρό Θεσσαλονίκης: Οι εργασίες εξελίσσονται σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα (vid)
Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί, το έργο του Μετρό Θεσσαλονίκης αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Απρίλιο του 2023.

Μέχρι το τέλος του καλοκαιριού αναμένεται να ολοκληρωθεί η σιδηροδρομική επιδομή στη βασική γραμμή του Μετρό Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με τον στόχο που έχει τεθεί από την «Αττικό Μετρό ΑΕ», όπως επισήμανε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Νίκος Κουρέτας, στη διάρκεια επίσκεψης του γενικού γραμματέα Υποδομών, Γεώργιου Καραγιάννη, σε εργοτάξια.

Η επίσκεψη του κ. Καραγιάννη, ο οποίος συνοδευόταν από τον πρόεδρο της εταιρείας, Νίκο Ταχιάο και τον κ. Κουρέτα, άρχισε από τον Σταθμό Βενιζέλου, όπου τα έργα του Μετρό έφεραν στο φως σημαντικές αρχαιότητες, για τις οποίες αποφασίστηκε η προσωρινή απόσπαση και επανατοποθέτησή τους στον χώρο.

Εκεί, ο γενικός γραμματέας ενημερώθηκε από τον προϊστάμενο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης, Ιωάννη Κανονίδη, για τις υπό εξέλιξη εργασίες απομάκρυνσης της προστατευτικής επίχωσης που καλύπτει τις αρχαιότητες, ώστε να προχωρήσει το επόμενο στάδιο.

insider

Στη συνέχεια ο κ.Καραγιάννης μετέβη στον υπό κατασκευή Σταθμό Αγίας Σοφίας και στο επίπεδο της αποβάθρας επιβιβάστηκε σε ειδικό βαγονέτο του Μετρό, προκειμένου να επιθεωρήσει την εξέλιξη των εργασιών στις σήραγγες και το έργο της σιδηροδρομικής επιδομής στους σταθμούς Σιντριβάνι/Έκθεση, Πανεπιστήμιο, Παπάφη, Ευκλείδη, Φλέμινγκ και Ανάληψη.

«Σήμερα επισκέφθηκα τους υπό κατασκευή σταθμούς του Μετρό Θεσσαλονίκης, όπου οι εργασίες εξελίσσονται σε ικανοποιητικούς ρυθμούς και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχουμε θέσει» επισήμανε ο κ. Καραγιάννης μετά την ολοκλήρωση της επιθεώρησης και δήλωσε ικανοποιημένος από την εξέλιξη των εργασιών.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί το έργο του Μετρό Θεσσαλονίκης αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Απρίλιο του 2023.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider