Συνεχίζονται οι έλεγχοι και τα πρόστιμα στο πλαίσιο των προστατευτικών μέτρων

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συνεχίζονται οι έλεγχοι και τα πρόστιμα στο πλαίσιο των προστατευτικών μέτρων
Σε 27 ανήλθαν οι παραβάσεις για μη τήρηση της ελάχιστης απόστασης και μη χρήση μάσκας, σε 137 για μετακινήσεις εκτός Νομού και σε 7 οι συλλήψεις για λειτουργία επιχειρήσεων χθες, σε όλη την Ελλάδα.

Στη βεβαίωση 27 παραβάσεων για μη τήρηση της ελάχιστης απόστασης και μη χρήση μάσκας προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ, χθες, Σάββατο 9 Μαϊου, σε όλη την Ελλάδα, στο πλαίσιο των μέτρων αποφυγής εξάπλωσης του κορονοϊού.

Ειδικότερα, οι συγκεκριμένες παραβάσεις, για τις οποίες επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα 150 ευρώ, σημειώθηκαν στις εξής περιοχές: 15 στην Αττική, 8 στο Βόρειο Αιγαίο, 2 στην Κρήτη, 1 στη Δυτική Ελλάδα και 1 στη στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Από την έναρξη του μέτρου, έως σήμερα, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 202 παραβάσεις και έχουν επιβληθεί ισάριθμα πρόστιμα.

Πρόστιμα και για μετακινήσεις εκτός νομού

Παράλληλα, για μετακινήσεις εκτός νομού του τόπου κατοικίας βεβαιώθηκαν 137 παραβάσεις σε όλη την Ελλάδα και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα 150 ευρώ, ως εξής: 29 στην Αττική, 26 στην Κεντρική Μακεδονία, 24 στη Θεσσαλονίκη, 24 στη Θεσσαλία, 11 στη Στερεά Ελλάδα, 9 στην Ηπειρο, 6 στη Δυτική Ελλάδα, 5 στη Δυτική Μακεδονία, 2 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και 1 στην Πελοπόννησο. Από την έναρξη του μέτρου, έως σήμερα, έχουν βεβαιωθεί 667 παραβάσεις σε όλη τη χώραα και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα.

Επίσης, για λειτουργία επιχειρήσεων, παρά τη σχετική απαγόρευση, βεβαιώθηκαν 7 παραβάσεις και συνελήφθησαν ισάριθμα άτομα.

Από την έναρξη του μέτρου, έως σήμερα, έχουν βεβαιωθεί σε όλη την Ελλάδα 599 παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 579 άτομα.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.