Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για τις αγνοούμενες δίδυμες

Κώστας Παπαδόπουλος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για τις αγνοούμενες δίδυμες

Όλα τα ενδεχόμενα εξετάζουν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής που έχουν αναλάβει τη διερεύνηση της υπόθεσης για τα 9χρονα δίδυμα κοριτσάκια. Ο λόγος για τη Σοφία και τη Βασιλική Φιλιπποπούλου που αναζητά ο πατέρας τους, Γιάννης, καθώς -όπως αναφέρει στα ΜΜΕ και στις Αρχές- είναι κατά 99,9% βέβαιος πως διακρίνονται σε βίντεο τηλεοπτικών σταθμών πάνω σε βάρκα που μετέφερε διασωθέντες, καθώς και να αποβιβάζονται στο λιμάνι της Ραφήνας.

Οι γονείς των δύο κοριτσιών απευθύνθηκαν σε νοσοκομεία και στις Αρχές, φτάνοντας ακόμη και στο νεκροτομείο στο Γουδή, δίχως ωστόσο να πάρουν απάντηση για το που μπορεί να βρίσκονται οι 9χρονες. Ο Γιάννης Φιλιππόπουλος κατήγγειλε ότι στη Ραφήνα δεν έγινε καταγραφή των διασωθέντων, καθώς ήταν το πρώτο «δρομολόγιο» που έγινε για διάσωση εγκλωβισμένων εκείνη τη νύχτα. Από την πλευρά του το Λιμενικό υποστηρίζει ότι καταγραφή γινόταν από το Λιμεναρχείο Ραφήνας και ότι τα ονόματα των παιδιών δεν βρίσκονται στη λίστα. Ωστόσο, αυτό μπορεί να οφείλεται στον πανικό των πρώτων ωρών και στη βιασύνη να ξαναφύγουν τα πλωτά μέσα για τη διάσωση κι άλλων εγκλωβισμένων.

Στα βίντεο των τηλεοπτικών σταθμών, δίπλα σε δύο ανήλικα κορίτσια -που σύμφωνα με τον κ. Φιλιππόπουλο είναι οι δίδυμες κόρες του- εμφανίζεται ένας άνδρας μουσάτος, γυμνός από τη μέση και πάνω να τις συνοδεύει και να τους δίνει μάλιστα και μία κουβέρτα. Και κάπου εδώ αρχίζει να περιπλέκεται το πράγμα. Οι Αρχές τον αναζήτησαν και σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνδρας αυτός επικοινώνησε με το Αστυνομικό Τμήμα Ραφήνας και είπε πως τα παιδιά δίπλα του είναι τα δικά του παιδιά! Ο ίδιος, μάλιστα, εκτίμησε πως ίσως ο πατέρας των 9χρονων κοριτσιών, μέσα στην αγωνία του για τα παιδιά του, να έχει μπερδευτεί. Ωστόσο, στο σκάφος φαίνεται πως υπήρχαν δύο ακόμη κοριτσάκια. Σε κάθε περίπτωση, ο άνδρας αυτός θα κληθεί -εάν δεν έχει ήδη γίνει- από την ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να καταθέσει.

Όσον αφορά τα δίδυμα κορίτσια, την ώρα που ξεκίνησε η τραγωδία στο Μάτι, βρίσκονταν μαζί με τον παππού τους, Φίλιππο Φιλιππόπουλο και τη γιαγιά τους Σοφία, η τύχη των οποίων αγνοείται (σ.σ. βρέθηκε καμένο το αμάξι τους, κανένας ίχνος όμως απ’ αυτούς).

Για τα δύο κορίτσια απευθύνει έκκληση το Χαμόγελο του Παιδιού.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, «από τις 23/07/2018, στις 18:30, οι ανήλικες Σοφία Φιλιπποπούλου 9 ετών και Βασιλική Φιλιπποπούλου, 9 ετών, αγνοούνται από το Κόκκινο Λιμάνάκι, στο Μάτι Αττικής.

Η Σοφία Φιλιπποπούλου, έχει ύψος 1,13 μ., ζυγίζει 20 κιλά, έχει καστανόξανθα μαλλιά και πράσινα μάτια. Φορούσε ροζ σορτς, φούξια μπλούζα και ασημί πέδιλα.

Η Βασιλική Φιλιπποπούλου, έχει ύψος 1,10 μ., ζυγίζει 20 κιλά, έχει καστανά μαλλιά και καφέ-πράσινα μάτια. Φορούσε κόκκινο σορτς, ροζ μπλούζα και ασημί πέδιλα.

Οποιοσδήποτε έχει κάποια πληροφορία, παρακαλείται να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με «Το Χαμόγελο του Παιδιού», όλο το 24ωρο, στην «Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000 καθώς και σε όλα τα Αστυνομικά Τμήματα της χώρας».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider