H Πινακοθήκη των Δημόσιων Υπηρεσιών!

Βασίλης Γκουρογιάννης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
H Πινακοθήκη των Δημόσιων Υπηρεσιών!

Έλαβα την παρακάτω ηλεκτρονική επιστολή και την αναπαράγω αυτούσια

Κύριε Γκουρογιάννη

Γράφω σ' εσάς γιατί είδα ότι στο τελευταίο σας βιβλίο ασχολείστε με παραφυσικά φαινόμενα και νομίζω ότι ζω μια παραφυσική ζωή σε ένα παραφυσικό κράτος!

Σε κάποια συναλλαγή μου με το Δημόσιο βρέθηκα στον χειρότερο χώρο με τους πιο εξυπηρετικούς υπαλλήλους! Βρωμιά παντού. Στους τοίχους, στο ασανσέρ, ξεχαρβαλωμένες καρέκλες και γραφεία στους διαδρόμους και πακέτα φακέλων στο πάτωμα. “Πώς να δουλέψεις εδώ, σκεπτόμουν, ο διευθυντής δεν μπορεί να κάνει τίποτα;”.

Και ω! του θαύματος! Μεταφέρθηκε η εν λόγω δημόσια υπηρεσία σ' ένα ωραίο, ανακαινισμένο, πεντακάθαρο χώρο σε μεγάλο κτήριο. Η συγκεκριμένη υπηρεσία είναι από εκείνες που κάθε πολίτης υποχρεούται να πηγαίνει συχνά-πυκνά βαρυγκωμώντας. Συμπτωματικά πήγα τη δεύτερη μέρα της λειτουργίας της υπηρεσίας στον καινούργιο χώρο. Χάρηκα που πλέον οι υπάλληλοι θα εργάζονται ανθρωπινά. Το θαύμα όμως λένε ότι κρατάει 3 ημέρες! Διότι μετά από κάποιες ημέρες ξαναπήγα. Τι να δω! Πότε πρόλαβαν και τοποθέτησαν τόσες ζωγραφιές στους τοίχους οι μαμάδες-υπάλληλοι, ζωγραφιές νηπίων, λουλουδάκια, ήλιους, καραβάκια, σπιτάκια, “σ΄αγαπώ μαμά”, Μαρία, Ελένη, Νίκος κλπ. Υπήρχαν και στο παλιό άθλιο κτήριο αλλά μέσα στη βρωμιά δεν φάνταζαν παράταιρα. Αντιθέτως. Ήταν και καλή διακόσμηση. Και άντρες-υπάλληλοι αναρτούν κασκόλ των ομάδων, σύμβολα, φωτογραφίες. Μάλλον στην Ελλάδα δεν υπάρχουν αμιγώς δημόσιες υπηρεσίες αλλά ιδιωτικές δημόσιες υπηρεσίες αν κρίνει κάποιος από το γεγονός ότι ο κάθε υπάλληλος συμπεριφέρεται σα να είναι στο σπίτι του και κάθε υπηρεσία εφαρμόζει διαφορετικά τον ίδιο νόμο. Λοιπόν ως προς τη διακόσμηση των γραφείων και των τοίχων, μήπως θα πρέπει ο κάθε Διευθυντής (διότι το φαινόμενο είναι μιμητικό και συμβαίνει κατά κόρον στις δημόσιες υπηρεσίες) να παραχωρήσει τη χρήση ενός τοίχου όπου θα αναρτηθούν όλες οι ζωγραφιές των παιδιών και να γίνονται εκθέσεις και εγκαίνια (!) νηπιακής ζωγραφικής; Θα είναι και πρωτότυπο!!!

Σε άλλη δημόσια υπηρεσία που βρέθηκα στη συνέχεια μια υπάλληλος έχει αναρτήσει πέρα από τις δέκα νηπιοπαιδικές ζωγραφιές και μία ασπρόμαυρη φωτογραφία δική της τυπωμένη σε χαρτί Α4 που τη δείχνει να εργάζεται στο συγκεκριμένο γραφείο! Πώς το σκέφτηκε άραγε; Νομίζει ότι θέλουμε να τη βλέπουμε και σε κάδρο;

Τι να πω, και ποιον να κατηγορήσω. Σηκώνω τα χέρια ψηλά με τις παλάμες προς το πρόσωπό μου και μουντζώνομαι... διότι δεν μπορεί κάποιο λάθος θα έκανα και εγώ ως πολίτης ώστε να διάγω βίον παραφυσικό στην πατρίδα μου!

Για την αντιγραφή

Βασίλης Γκουρογιάννης

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider