Την Τρίτη στα δικαστήρια τα μέλη του «Ρουβίκωνα»

Κώστας Παπαδόπουλος
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Την Τρίτη στα δικαστήρια τα μέλη του «Ρουβίκωνα»

Σε αστυνομικό κλοιό θα είναι αύριο Τρίτη τα δικαστήρια στην πρώην σχολή Ευελπίδων. Στο αυτόφωρο θα οδηγηθούν οι 20 συλληφθέντες - μέλη του «Ρουβίκωνα», που το πρωί της Δευτέρας επιχείρησαν να εισβάλουν στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Σε βάρος τους έχει σχηματισθεί δικογραφία για διατάραξη κοινής ειρήνης, διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών και πρόκληση σε διέγερση. Ταυτόχρονα, για αύριο Τρίτη, είναι προγραμματισμένη και η δίκη άλλων 12 μελών της αναρχικής οργάνωσης, για άλλες καταδρομικές ενέργειες όπως την έφοδο στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, την «παρέμβαση» στην οικεία του Γερμανού πρέσβη, την «παρέμβαση» στο υπουργείο Οικονομίας κ.ά.

Από αστυνομικές πηγές εκφράζεται ανησυχία για τυχόν επεισόδια, μετά το κάλεσμα των αναρχικών σε συγκέντρωση συμπαράστασης. Θεωρείται, βέβαιο, ότι «σύντροφοι των συλληφθέντων θα παρευρεθούν για συμπαράσταση και στις δικαστικές αίθουσες».

Μάλιστα, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο αστυνομικοί και δικαστικοί να βρεθούν το επόμενο διάστημα στο στόχαστρο αντιεξουσιαστικών ομάδων, ως «αντίποινα».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Σχεδόν το 70% των Ελλήνων μένει σε δικό του σπίτι - Σε ποια χώρα το ποσοστό είναι 94%

Χάσμα στις αμοιβές των μισθωτών: Στα €1.292,65 στις μεγάλες επιχειρήσεις, €853,82 στις μικρομεσαίες

ΑΔΜΗΕ: Ξεκινά η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, ύψους 1 δισ. ευρώ

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider