Την Τρίτη στα δικαστήρια τα μέλη του «Ρουβίκωνα»

Κώστας Παπαδόπουλος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Την Τρίτη στα δικαστήρια τα μέλη του «Ρουβίκωνα»

Σε αστυνομικό κλοιό θα είναι αύριο Τρίτη τα δικαστήρια στην πρώην σχολή Ευελπίδων. Στο αυτόφωρο θα οδηγηθούν οι 20 συλληφθέντες - μέλη του «Ρουβίκωνα», που το πρωί της Δευτέρας επιχείρησαν να εισβάλουν στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Σε βάρος τους έχει σχηματισθεί δικογραφία για διατάραξη κοινής ειρήνης, διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών και πρόκληση σε διέγερση. Ταυτόχρονα, για αύριο Τρίτη, είναι προγραμματισμένη και η δίκη άλλων 12 μελών της αναρχικής οργάνωσης, για άλλες καταδρομικές ενέργειες όπως την έφοδο στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, την «παρέμβαση» στην οικεία του Γερμανού πρέσβη, την «παρέμβαση» στο υπουργείο Οικονομίας κ.ά.

Από αστυνομικές πηγές εκφράζεται ανησυχία για τυχόν επεισόδια, μετά το κάλεσμα των αναρχικών σε συγκέντρωση συμπαράστασης. Θεωρείται, βέβαιο, ότι «σύντροφοι των συλληφθέντων θα παρευρεθούν για συμπαράσταση και στις δικαστικές αίθουσες».

Μάλιστα, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο αστυνομικοί και δικαστικοί να βρεθούν το επόμενο διάστημα στο στόχαστρο αντιεξουσιαστικών ομάδων, ως «αντίποινα».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider