Μπλοκάρει η Τουρκία τις κυπριακές έρευνες

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Μπλοκάρει η Τουρκία τις κυπριακές έρευνες

Αυξάνει την επιθετικότητά της η Τουρκία στο θέμα της κυπριακής ΑΟΖ, καθώς ο υπουργός Ενέργειας Μπεράκ Αλμπαϊράκ, δήλωσε ότι δεν θα επιτρέψει η χώρα του στην Κύπρο «μονομερείς» έρευνες στον θαλάσσιο χώρο του νησιού.

Ο κ. Αλμπαϊράκ ξεκαθάρισε ότι η Άγκυρα θα μπλοκάρει την έρευνα για υδρογονάνθρακες από τη στιγμή που δεν υπάρχει συμφωνία για την επανένωση της Κύπρου, μιλώντας σε φόρουμ για την ενέργεια στην Κωνσταντινούπολη.

Αυτή η τοποθέτηση γίνεται σε συνέχεια των όσων έχουν διαδραματισθεί στο οικόπεδο 3 της κυπριακής ΑΟΖ, όπου εδώ και δύο εβδομάδες τουρκικά πολεμικά πλοία παρεμποδίζουν το γεωτρύπανο της ιταλικής εταιρείας ENI.

Μάλιστα, σε δηλώσεις του, ο CEO της εταιρείας, τόνισε ότι η ENI πιθανότατα θα αποσύρει το γεωτρύπανο από την περιοχή, χωρίς ωστόσο, όπως ανέφερε, να τερματίσει ολοκληρωτικά τα σχέδια για έρευνες στον θαλάσσιο χώρο του νησιού.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

«Ζαλίζει» το εντυπωσιακό δαχτυλίδι αρραβώνων του Κριστιάνο Ρονάλντο - Πόσα πλήρωσε

Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Οι «χρυσές» ειδικότητες με βέβαιο διορισμό - Οι «σίγουροι» και τα αουτσάιντερς για μια θέση στο Δημόσιο

MyStreet: Στον «αέρα» το app με καταγγελίες για τραπεζοκαθίσματα - Πώς λειτουργεί

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider