Απαιτείται εξορθολογισμός του προσφυγικού ζητήματος

Σπύρος Γαληνός
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Απαιτείται εξορθολογισμός του προσφυγικού ζητήματος

Το προσφυγικό είναι ένα αναμφίβολα πολύ σημαντικό θέμα τόσο για εμάς όσο και για όλη τη χώρα και γι' αυτό εμείς το αναδεικνύουμε εφόσον υπάρχει στην τοπική κοινωνία και ζητάμε συγκεκριμένα μέτρα από την Κυβέρνηση.

Ζητάμε ουσιαστικά να εξορθολογήσει και να κάνει δικαιότερη την κατανομή των ανθρώπων αυτών σε όλη την Ελλάδα και με αυτόν τον τρόπο να απαλλαγεί η τοπική κοινωνία από το τεράστιο βάρος που σηκώνει για πολλά χρόνια σχεδόν μόνη της.

Η αναδιανομή σταμάτησε και γι’ αυτό το λόγο τώρα είμαστε σε ευθεία αντιπαράθεση με τον αρμόδιο Υπουργό. Ακριβώς διότι δείχνει μια εμμονή σε κάτι το οποίο επί της ουσίας το εφηύρε στη συνέχεια της Συμφωνίας.

Μια συμφωνία όταν βλέπεις ότι δεν «περπατά», ότι είναι μια λάθος συμφωνία, που οδηγεί σε αξεπέραστα εμπόδια και σε αδυναμία διαχείρισης της κρίσης, πρέπει τουλάχιστον να προσπαθείς να τη βελτιώσεις και να την αλλάξεις. Όταν η ίδια η Κυβέρνηση σε ευρωπαϊκό επίπεδο ζητά την ισοκατανομή σε όλα τα κράτη της Ευρώπης, την αναλογική κατανομή σε όλα τα κράτη, πώς είναι δυνατόν η ίδια, μέσα στην Ελλάδα, να μην εφαρμόζει αυτή την κατανομή; Σε αυτό το ερώτημα δεν έχει δοθεί καμία απάντηση απλά έχουμε την εμμονή ότι αν αλλάξουμε αυτή τη διαδικασία θα καταρρεύσει η συμφωνία, το οποίο θεωρώ ότι είναι στο μυαλό του κυρίου Μουζάλα.

Η συμφωνία μπορεί να καταρρεύσει αλλά από άλλους λόγους όχι από αυτόν. Δεν είμαι σε καμία αντιπαράθεση με την Κυβέρνηση. Με πάρα πολλούς Υπουργούς έχω εξαιρετική συνεργασία και έχουμε πετύχει πάρα πολλά πράγματα στη διαχείριση πραγμάτων για το Δήμο, πάνω στο Δημοτικό μας έργο.

Η αντίθεσή μας και η αντιπαράθεσή μας είναι μόνο ή σχεδόν μόνο πάνω σε αυτό το ζήτημα. Εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να στηρίξουμε την τοπική κοινωνία, είμαστε υποχρεωμένοι να στηρίξουμε το νησί μας, η ανάπτυξη του οποίου υπονομεύεται από τέτοιες πολιτικές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider