Γάζα: Σκοτώθηκαν από ισραηλινά πυρά 67 Παλαιστίνιοι ενώ περίμεναν φορτηγά του ΟΗΕ με ανθρωπιστική βοήθεια

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Γάζα: Σκοτώθηκαν από ισραηλινά πυρά 67 Παλαιστίνιοι ενώ περίμεναν φορτηγά του ΟΗΕ με ανθρωπιστική βοήθεια
Προσώρας δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο από τον ισραηλινό στρατό.

Το υπουργείο Υγείας της Γάζας, που τελεί υπό τον έλεγχο της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς, ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν από ισραηλινά πυρά ενόσω περίμεναν φορτηγά του ΟΗΕ που μετέφεραν βοήθεια στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας αυξήθηκε σε 67, καθώς και άλλα πτώματα μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία από το σημείο.

Νωρίτερα, η Πολιτική Προστασία στη Λωρίδα της Γάζας δήλωσε πως 44 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν από "ισραηλινά πυρά" κοντά σε κέντρο διανομής ανθρωπιστικής βοήθειας στο βόρειο τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα.

Ο εκπρόσωπος αυτής της οργάνωσης πρώτων βοηθειών Μαχμούντ Μπασάλ δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως 44 άνθρωποι σκοτώθηκαν από "πυρά της κατοχικής δύναμης [του Ισραήλ] προς την κατεύθυνση ανθρώπων που περίμεναν τη βοήθεια στη ζώνη Ζικίμ, βορειοδυτικά της πόλης της Γάζας".

Προσώρας δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο από τον ισραηλινό στρατό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Τουρισμός: To πολλά υποσχόμενο στοίχημα της Ινδίας

Ψηφιακή κάρτα εργασίας: Διοικητικές κυρώσεις από τον Νοέμβριο για τους νέους κλάδους που εντάχθηκαν

Τερκενλής: Υποχώρηση τζίρου και κερδών για τα διάσημα τσουρέκια της Θεσσαλονίκης

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider