Κυβερνητικές πηγές: Δεν υφίσταται ζήτημα προμήθειας Patriot από την Ελλάδα στην Ουκρανία

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Κυβερνητικές πηγές: Δεν υφίσταται ζήτημα προμήθειας Patriot από την Ελλάδα στην Ουκρανία
Το Reuters είχε μεταδώσει ότι ΗΠΑ και Ελλάδα βρίσκονται σε συζητήσεις για την προμήθεια πρόσθετων συστημάτων αεράμυνας Patriot στο Κίεβο

Η Αθήνα δεν εξετάζει το ενδεχόμενο να προμηθεύσει την Ουκρανία με αντιαεροπορικά συστήματα Patriot, δήλωσε τη Δευτέρα κυβερνητικός αξιωματούχος, απαντώντας σε δημοσίευμα του Reuters, το οποίο είχε μεταδώσει ότι οι δυτικοί σύμμαχοι της Ουκρανίας βρίσκονται σε διαβουλεύσεις με την Ελλάδα και τις Ηνωμένες Πολιτείες για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Συγκεκριμένα, το δημοσίευμα του Reuters ανέφερε ότι οι ΗΠΑ και η Ελλάδα είναι μεταξύ των πιθανών προμηθευτών αυτών των συστημάτων, σύμφωνα με την πηγή που μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Υπογραμμίζεται πως χθες την ίδια είδηση μετέδωσαν και οι «New York Times», με το δημοσίευμα να αναφέρει ότι οι ΗΠΑ θα στείλουν στην Ουκρανία τη συστοιχία των πυραύλων Patriot που διαθέτει σταθμευμένη στο Ισραήλ, για να σταλεί ακόμη μία από την υπάρχουσα αντιαεροπορική υποδομή της Γερμανίας ή της Ελλάδας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γερμανία: Υπεγράφη η προγραμματική συμφωνία μεταξύ SPD και CDU - Η τελευταία ημέρα του Σολτς στην καγκελαρία

Πιερρακάκης: Έπεσε στο μισό η παραοικονομία στην Ελλάδα – Νέα εργαλεία για την αύξηση των εσόδων

Συνεχίζεται η δυναμική ανάπτυξη του factoring στην Ελλάδα - Ποιο είναι το νέο Δ.Σ. της Ένωσης

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider