Ολλανδία: Συνελήφθησαν άτομα που αψήφησαν την απαγόρευση για διαδηλώσεις στο Άμστερνταμ

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ολλανδία: Συνελήφθησαν άτομα που αψήφησαν την απαγόρευση για διαδηλώσεις στο Άμστερνταμ
Η ολλανδική αστυνομία έθεσε σήμερα υπό κράτηση αρκετά πρόσωπα στο Άμστερνταμ που αψήφησαν την απαγόρευση για διαδηλώσεις, που επιβλήθηκε ύστερα από τα βίαια επεισόδια τα οποία σημειώθηκαν στο περιθώριο ποδοσφαιρικού αγώνα.

Η ολλανδική αστυνομία έθεσε σήμερα υπό κράτηση αρκετά πρόσωπα στο Άμστερνταμ που αψήφησαν την απαγόρευση για διαδηλώσεις, που επιβλήθηκε ύστερα από τα βίαια επεισόδια τα οποία σημειώθηκαν στο περιθώριο ποδοσφαιρικού αγώνα, και ύψωσαν λευκά πανό μπροστά από το δημαρχείο της πόλης, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα του Reuters.

Το ολλανδικό πρακτορείο ειδήσεων ANP μετέδωσε ότι έξι άνθρωποι τέθηκαν υπό κράτηση. Εκπρόσωπος της αστυνομίας δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει άμεσα τον αριθμό αυτό.

Το κλίμα παραμένει τεταμένο στην πόλη μετά τα βίαια επεισόδια που ξέσπασαν πριν και μετά τον ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ της ισραηλινής Μακάμπι και του Άγιαξ Άμστερνταμ την περασμένη εβδομάδα. Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν στα επεισόδια αυτά, τα οποία οι ολλανδικές αρχές όπως και ξένοι ηγέτες, όπως ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, αποκήρυξαν ως αντισημιτικά.

Μετά τις βιαιότητες αυτές, οι τοπικές αρχές επέβαλαν απαγόρευση στις διαδηλώσεις έως το πρωί της Πέμπτης.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Ποιος ήταν ο Τσάρλι Κερκ

Δημογραφικό: Μόλις το 2,5% των 30άρηδων είναι γονείς - Με εισοδήματα έως 10.000 ευρώ η πλειοψηφία τους

ΕΣΠΑ: Προθεσμία ενός μηνός για επιδοτήσεις 200 εκατ. ευρώ στους μικρομεσαίους

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider