Τουλάχιστον εννέα νεκροί από τη βύθιση σκάφους στα σύνορα Σερβίας - Βοσνίας

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τουλάχιστον εννέα νεκροί από τη βύθιση σκάφους στα σύνορα Σερβίας - Βοσνίας
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google
ουλάχιστον εννέα μετανάστες πνίγηκαν και πολλοί αγνοούνται μετά τη βύθιση του σκάφους με το οποίο επιχείρησαν να διαπλεύσουν τον ποταμό Δρίνο, στα σύνορα μεταξύ της Σερβίας και της Βοσνίας, ανακοίνωσε ο επικεφαλής της βοσνιακής ομάδας διασωστών.

Τουλάχιστον εννέα μετανάστες πνίγηκαν και πολλοί αγνοούνται μετά τη βύθιση του σκάφους με το οποίο επιχείρησαν να διαπλεύσουν τον ποταμό Δρίνο, στα σύνορα μεταξύ της Σερβίας και της Βοσνίας, ανακοίνωσε ο επικεφαλής της βοσνιακής ομάδας διασωστών.

Ο Βλάντα Ράνκιτς, ο επικεφαλής της ομάδας διάσωσης της Πολιτικής Προστασίας, είπε στους δημοσιογράφους ότι το σκάφος αναποδογύρισε γύρω στις 6 το πρωί, τοπική ώρα. «Δεν έχουμε ακριβείς πληροφορίες, μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί εννέα πτώματα», είπε στους δημοσιογράφους κοντά στο σημείο όπου έγινε το ναυάγιο, κοντά στη βοσνιακή πόλη Μπράτουνατς. Πρόσθεσε ότι οι διασώστες αναζητούν μια μητέρα και ένα μωρό. «Δυστυχώς, δεν πιστεύουμε ότι υπάρχουν επιζώντες», τόνισε.

Σύμφωνα με τον Ράνκιτς, στις έρευνες κατά μήκος της όχθης του ποταμού μετέχουν ομάδες διασωστών, Βόσνιοι και Σέρβοι συνοριοφύλακες, δύτες και πυροσβέστες. «Αναπτύξαμε όλες τις διαθέσιμες δυνάμεις», είπε.

Σύγχυση ωστόσο επικρατεί όσον αφορά τον ακριβή αριθμό των μεταναστών και των διασωθέντων.

Ο Ράνκιτς δεν ήταν σε θέση να διευκρινίσει πόσοι άνθρωποι επέβαιναν στο σκάφος. Νωρίτερα, ο διευθυντής της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας Μπόρις Τρνίνιτς είπε στο πρακτορείο Srna ότι μια ανεπίσημη εκτίμηση έκανε λόγο για 30 μετανάστες, εκ των οποίων οι 15 κατάφεραν να βγουν στην όχθη. Ο υπουργός Εσωτερικών της Σερβίας Ίβιτσα Ντάτσιτς δήλωσε ότι στη λέμβο επέβαιναν 25 άνθρωποι και από αυτούς οι 18 έφτασαν στην ξηρά, στην πλευρά της Βοσνίας.

Το τηλεοπτικό κανάλι N1 μετέδωσε ότι αναζητείται επίσης ο διακινητής που μετέφερε του μετανάστες.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Ιδιωτικό χρέος: Πρεμιέρα στις 20 Μαΐου για το Μητρώο Παρακολούθησης οφειλών

Σε δημογραφικό «κατήφορο» η Ελλάδα: Μόλις ένα στα 4 νοικοκυριά έχουν παιδιά - Ποιες χώρες απολαμβάνουν baby boom

Ποιος είναι ο αμερικανικός όμιλος που «βάζει πόδι» στην ελληνική αγορά πολυετούς κατοικίας

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider