Θεμιστοκλέους: Το σύστημα «ris pac» σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας σε 8 μήνες από σήμερα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Θεμιστοκλέους: Το σύστημα «ris pac» σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας σε 8 μήνες από σήμερα
Ξεκινούν κάποια πράγματα που θα μειώσουν τη γραφειοκρατία. Η ψηφιοποίηση είναι η είσοδος πολύ μεγάλων αλλαγών, ανέφερε από το Φόρουμ των Δελφών ο αναπλ. υπ. Υγείας.

«Η ψηφιοποίηση έχει αποκτήσει ένα γενικότερο χαρακτήρα στην Ελλάδα τελευταία. Μιλάμε για μια πλήρη αναβάθμιση των συστημάτων Υγείας. Μιλάμε για τον Ενιαίο Ατομικό Φάκελο Υγείας. Ξεκινά η εφαρμογή του. Έχουμε την ενοποίηση των συστημάτων στα νοσοκομεία», επισήμανε ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, στο πλαίσιο σχετικής συζήτησης στο 9o Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, το οποίο πραγματοποιείται στους Δελφούς 10- 13 Απριλίου και τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας, κας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Ο κ. Θεμιστοκλέους είπε χαρακτηριστικά: «Ξεκινούν κάποια πράγματα που θα μειώσουν τη γραφειοκρατία. Από το Σεπτέμβριο ο υπολογισμός του clawback θα μπορεί να γίνεται αυτόματα, σε real time. Καταργούμε το χαρτί στις αιτήσεις των γιατρών, έρχεται πλατφόρμα για τη διαδικασία. Η ψηφιοποίηση είναι η είσοδος πολύ μεγάλων αλλαγών».

Τόνισε επίσης ότι: «Άλλο η ψηφιοποίηση, άλλο η τεχνολογία Υγείας. Μοιράζουμε για παράδειγμα δέκα συσκευές στο σπίτι, πρέπει ωστόσο να υπάρχει και ένα κέντρο που θα αξιολογεί την πληροφορία από τον ασθενή. Θα έχουμε το ολοκληρωμένο σύστημα ris pacs (απομαγνητοφώνηση ιατρικών πράξεων) σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας σε 8 μήνες από σήμερα, Ακόμη, στην εφημερία ενός νοσοκομείου θα μπορεί κανείς με σήμανση χρώματος να βλέπει την κίνηση του, ώστε να ξέρει αν θα αναμένει αν μεταβεί εκεί. Αυτό θα είναι έτοιμο έως το 2025».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κοντογεώργης: Η ανάπτυξη αν δε βελτιώνει την καθημερινότητα των πολιτών οδηγεί σε εκρήξεις

Βενετσιάνος (Eurobank): Μεγαλύτερη πρόκληση να προσαρμοστεί κανείς στη δημιουργικότητα των private equities

gazzetta
gazzetta reader insider insider