Καιρίδης: Δεν θέλουμε ανοιχτά σύνορα, είμαστε υπέρ μιας μετανάστευσης οργανωμένης

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Καιρίδης: Δεν θέλουμε ανοιχτά σύνορα, είμαστε υπέρ μιας μετανάστευσης οργανωμένης
Η ελληνική κυβέρνηση δεν είναι ενάντια στη μετανάστευση γενικά όπως η άκρα δεξιά, ανέφερε στο Φόρουμ των Δελφών ο υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου.

Στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών συμμετείχε Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Δημήτρης Καιρίδης, ο οποίος ανέφερε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν είναι ενάντια στη μετανάστευση γενικά όπως η άκρα δεξιά, αλλά υπέρ της οργάνωσης. Όπως είπε χαρακτηριστικά, «δεν θέλουμε ανοιχτά σύνορα, είμαστε υπέρ μίας μέσης λύσης, μίας μετανάστευσης οργανωμένης».

Στη συνέχεια, ο κ. Καιρίδης ανέλυσε την στρατηγική για να δοθεί η δυνατότητα νόμιμης εργασίας σε παράνομους μετανάστες και πρόσθεσε ότι η πρωτοβουλία αυτή πέρασε με μεγάλη πλειοψηφία από τη Βουλή – και από τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Βέβαια, όπως εξήγησε, αυτή η πρωτοβουλία δεν λύνει το πρόβλημα των ελλείψεων εργαζομένων, γι' αυτό και «θέλουμε να συνεχίσουμε την άψογη συνεργασία μας με το ΔΟΜ για να καλύψουμε τις ανάγκες για εργαζομένους. Πρέπει να σκεφτούμε αντισυμβατικά και να δώσουμε λύσεις στο πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης που να είναι λειτουργικές» τόνισε ο υπουργός Μετανάστευσης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τόμας Βίζερ: Δεύτερο «πακέτο Ντελόρ» για να ξεπεραστούν οι δυσκολίες για την Ενιαία Κεφαλαιαγορά

Μιχαηλίδου: Είμαστε εδώ για να διεκολύνουμε την καθημερινότητα των συμπολιτών μας

Στουρνάρας: Είναι καιρός η ΕΚΤ να διαφοροποιηθεί από τη Fed - Εφικτές οι τέσσερις μειώσεις επιτοκίων το 2024

gazzetta
gazzetta reader insider insider