Επέτειος 25ης Μαρτίου: Η μεγαλύτερη ελληνική σημαία υψώθηκε στη Χίο - Βίντεο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επέτειος 25ης Μαρτίου: Η μεγαλύτερη ελληνική σημαία υψώθηκε στη Χίο - Βίντεο
Μια μεγάλη και εντυπωσιακή ελληνική σημαία κυματίζει από σήμερα στο λιμάνι της Χίου, η οποία έφτασε εκεί με πομπή των σπουδαστών της ΑΕΝ Μηχανικών Χίου και συνοδευόμενη με εμβατήρια της φιλαρμονικής του δήμου.

Μια μεγάλη και εντυπωσιακή ελληνική σημαία κυματίζει από σήμερα στο λιμάνι της Χίου, η οποία έφτασε εκεί με πομπή των σπουδαστών της ΑΕΝ Μηχανικών Χίου και συνοδευόμενη με εμβατήρια της φιλαρμονικής του δήμου. Ο δήμαρχος Χίου, Ιωάννης Μαλαφής, μίλησε στην εκπομπή «Περίμετρο» της ΕΡΤ3 και έστειλε το δικό του μήνυμα ενόψει και της 25ης Μαρτίου.

«Τη σημαία κράτησαν οι σπουδαστές της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού, που είναι και αυτοί που θα την πάρουν αύριο στην πλάτη τους και θα τη γυρίσουν σε όλη την υφήλιο και σε όλα τα πελάγη. Το νησί επειδή είχε απέναντι την Ιωνία, όλο αυτόν τον χερσαίο όγκο, η μεγάλη σημασία του, ήταν η χρηματοδότηση του απελευθερωτικού αγώνα. Μετά τη σφαγή της Χίου ξεσηκώθηκε όλη η Ευρώπη και ουσιαστικά ήταν η έναρξη του απελευθερωτικού αγώνα», όπως ανέφερε μεταξύ άλλων.

Η ελληνική σημαία έφτασε στο νότιο λιμενοβραχίονα συνοδευόμενη από πομπή των σπουδαστών της ΑΕΝ Μηχανικών Χίου υπό τα εμβατήρια της Φιλαρμονικής του Δήμου Χίου. Στην ιδιαίτερη αυτή εκδήλωση, έδωσαν το παρών ο πρώην Υπουργός Προστασίας του Πολίτη και Βουλευτής Χίου της Νέας Δημοκρατίας, Νότης Μηταράκης, εκπρόσωποι από την τοπική αυτοδιοίκηση, τις Ένοπλες Δυνάμεις και την Εκκλησία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΝΔ: Ο ΣΥΡΙΖΑ υποκινεί σε επεισόδια εν όψει των παρελάσεων της 25ης Μαρτίου

Τριήμερο 25ης Μαρτίου: Πάνω από 82.000 οχήματα εγκατέλειψαν την Αθήνα το τελευταίο 24ωρο

Μπάιντεν: Κηρύσσω την 25η Μαρτίου ως Εθνική Ημέρα Εορτασμού της Ελληνικής και Αμερικανικής Δημοκρατίας

gazzetta
gazzetta reader insider insider