Ζυρίχη: Ελαττωματικό λογισμικό έστειλε διπλό μισθό σε 30.000 υπαλλήλους - Πρέπει να επιστραφούν 200 εκατ. δολάρια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ζυρίχη: Ελαττωματικό λογισμικό έστειλε διπλό μισθό σε 30.000 υπαλλήλους - Πρέπει να επιστραφούν 200 εκατ. δολάρια
Συγγνώμη ζήτησαν οι αρχές της Ζυρίχης από τους υπαλλήλους της πόλης μετά από ένα τεχνικό πρόβλημα που προκάλεσε διπλή καταβολή μηνιαίων μισθών, τους οποίους τώρα οι τοπικοί αξιωματούχοι προσπαθούν να ανακαλέσουν. 

Συγγνώμη ζήτησαν οι αρχές της Ζυρίχης από τους υπαλλήλους της πόλης μετά από ένα τεχνικό πρόβλημα που προκάλεσε διπλή καταβολή μηνιαίων μισθών, τους οποίους τώρα οι τοπικοί αξιωματούχοι προσπαθούν να ανακαλέσουν.

Περίπου 175 εκατομμύρια φράγκα (200 εκατομμύρια δολάρια) στάλθηκαν κατά λάθος τη Δευτέρα, ημέρα πληρωμής του Φεβρουαρίου, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να κρατήσουν τα χρήματα και οι αξιωματούχοι προσπαθούν τώρα να επινοήσουν μία απλοποιημένη διαδικασία ώστε οι 30.000 εργαζόμενοι που έλαβαν διπλό μισθό να επιστρέψουν τα χρήματα.

Για το τεχνικό σφάλμα ευθύνεται η κρατική Zuercher Kantonalbank, η οποία διαχειρίζεται τις μεταφορές μισθών της πόλης. Η ίδια η τράπεζα ανέφερε πως το πρόβλημα προήλθε από ελαττωματικό λογισμικό της Swisscom AG.

«Η Swisscom έχει επίγνωση της σοβαρότητας αυτού του περιστατικού και ζητά συγγνώμη για την ταλαιπωρία που προκλήθηκε», ανέφερε η εταιρεία τηλεπικοινωνιών σε δήλωση που κοινοποίησε η τράπεζα.

Τα απροσδόκητα χρήματα που έλαβαν οι υπάλληλοι προκάλεσε αναταραχή, με τους εργαζόμενους να τηλεφωνούν στα γραφεία της πόλης για να ρωτήσουν τι συμβαίνει, όπως αναφέρουν οι ελβετικές εφημερίδες. Κάποιοι σχολίασαν κοροϊδευτικά το γεγονός, λέγοντας πως επρόκειτο για «αποζημίωση πληθωρισμού» και απαίτησαν να επαναληφθεί!

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Βρετανία: Σε χαμηλό διετίας ο ρυθμός αύξησης των τιμών στα τρόφιμα τον Φεβρουάριο

Ιαπωνία: Νέα επιβράδυνση του πληθωρισμού, ξεπέρασε ωστόσο τις προβλέψεις

Ικανοποίηση Λαγκάρντ μετά τα ενθαρρυντικά στοιχεία για μισθούς στην Ευρωζώνη

gazzetta
gazzetta reader insider insider