Αγρότες: Κατεβαίνουν με τα τρακτέρ στην Αθήνα την Τρίτη - «Κλείδωσε» το μεγάλο συλλαλητήριο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αγρότες: Κατεβαίνουν με τα τρακτέρ στην Αθήνα την Τρίτη - «Κλείδωσε» το μεγάλο συλλαλητήριο
«Επιδρομή» στην Αθήνα την προσεχή Τρίτη αποφασίστηκε στην πανελλαδική σύσκεψη της επιτροπής των μπλόκων μετά από πολύωρες διαπραγματεύσεις των αγροτών.

«Απόβαση» στην Αθήνα την προσεχή Τρίτη αποφασίστηκε στην πανελλαδική σύσκεψη της επιτροπής των μπλόκων μετά από πολύωρες διαπραγματεύσεις των αγροτών στη Νίκαια της Λάρισας. Παράλληλα, την ίδια ημέρα, όσοι μείνουν πίσω στα μπλόκα θα προχωρήσουν επίσης σε δράσεις. Ενδεικτικά, στον Έβρο προσανατολίζονται στο κλείσιμο του τελωνείου την Τρίτη.

Η πλειοψηφία των αγροτών πρότεινε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και τρακτέρ στο κέντρο της Αθήνας, καθώς θεωρούν ότι το βασικό τους αίτημα, το αφορολόγητο πετρέλαιο, δεν έχει ικανοποιηθεί από την κυβέρνηση. Από την πλευρά της, η κυβέρνηση έχει διαμηνύσει ότι δεν υπάρχουν άλλα δημοσιονομικά περιθώρια για την ικανοποίηση των αιτημάτων των αγροτών. Κυβερνητικά στελέχη που επικαλείται η ΕΡΤ, διαμηνύουν ότι ο πρωθυπουργός κατέθεσε «ουσιαστικές και δίκαιες προτάσεις, με μόνιμα μέτρα για το ενεργειακό κόστος».

Kατά πάσα πιθανότητα θα βρεθούν στην Αθήνα το βράδυ της Τρίτης καθώς θα ξεκινήσουν το ταξίδι τους το πρωί της συγκεκριμένης μέρας από τα μπλόκα όλης της χώρας. Αναμένεται μάλιστα να κάνουν τις απαραίτητες επαφές με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για να μεταβούν με ασφάλεια στην πρωτεύουσα. Πεποίθηση των αγροτών είναι ότι υπάρχουν κι άλλα δημοσιονομικά περιθώρια για να ενισχυθούν περισσότερο σχετικά με το κόστος παραγωγής δηλαδή το ρεύμα και το πετρέλαιο, την Κοινή Αγροτική Πολιτική και τον κανονισμό του ΕΛΓΑ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider