ΟΗΕ: Η Γάζα χρειάζεται «Σχέδιο Μάρσαλ» για την ανοικοδόμησή της μετά τον πόλεμο

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
ΟΗΕ: Η Γάζα χρειάζεται «Σχέδιο Μάρσαλ» για την ανοικοδόμησή της μετά τον πόλεμο
Η Γάζα θα χρειαστεί ένα νέο «Σχέδιο Μάρσαλ» για να ανακάμψει από τη σύγκρουση μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς, δήλωσε σήμερα αξιωματούχος της Διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών.

Η Γάζα θα χρειαστεί ένα νέο «Σχέδιο Μάρσαλ» για να ανακάμψει από τη σύγκρουση μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς, δήλωσε σήμερα αξιωματούχος της Διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για το Εμπόριο και την Ανάπτυξη (UNCTAD), προσθέτοντας ότι η ζημιά είναι ήδη σχεδόν τετραπλάσια σε σχέση με προηγούμενο πόλεμο.

«Αυτό θα χρειαστεί νέο Σχέδιο Μάρσαλ», δήλωσε ο Ρίτσαρντ Κόζουλ-Ράιτ, διευθυντής της UNCTAD, σε συνεδρίαση στη Γενεύη, αναφερόμενος στο σχέδιο για την οικονομική ανάκαμψη της Ευρώπης μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Δήλωσε ότι η ζημιά που έχει προκληθεί είναι ήδη τέσσερις φορές μεγαλύτερη από την καταστροφή που προκλήθηκε στη Γάζα κατά τη διάρκεια του πολέμου των επτά εβδομάδων το 2014.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Fuel Pass: Συνεχίζονται τα προβλήματα - Εξετάζονται νέες αλλαγές στο πρόγραμμα ανά ψηφίο ΑΦΜ

Τα 16 πράγματα που πρέπει να έχουμε στο φαρμακείο του αυτοκινήτου

Τουρισμός: Θετική δυναμική παρά την κρίση στη Μ. Ανατολή αλλά και αστερίσκοι για τη συνέχεια

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider