ΕΚΠΑ: Σε αναστολή ο υπάλληλος που είχε εμπλοκή στο συμβάν με τον server του Πανεπιστημίου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΕΚΠΑ: Σε αναστολή ο υπάλληλος που είχε εμπλοκή στο συμβάν με τον server του Πανεπιστημίου
Το ΕΚΠΑ με ανακοίνωση του αναφέρει πως τέθηκε σε αναστολή καθηκόντων ο υπάλληλος που, κατά δήλωση του, εμπλέκεται στην διακοπή λειτουργία του server του Πανεπιστημίου με αποτέλεσμα να ακυρωθούν εξετάσεις μαθημάτων του χειμερινού εξαμήνου.

Το ΕΚΠΑ με ανακοίνωση του αναφέρει πως τέθηκε σε αναστολή καθηκόντων ο υπάλληλος που, κατά δήλωση του, εμπλέκεται στην διακοπή λειτουργία του server του Πανεπιστημίου με αποτέλεσμα να ακυρωθούν εξετάσεις μαθημάτων του χειμερινού εξαμήνου την Δευτέρα 12.02.2024 και ταυτόχρονα, επισημαίνει πως έλαβε επιπλέον μέτρα φύλαξης του κτιρίου του Κέντρου Λειτουργίας και Διαχείρισης Δικτύου, όπου βρίσκονται τα κεντρικά υπολογιστικά συστήματα του Ιδρύματος και παράλληλα δημιουργούνται υποδομές για εφεδρικό υπολογιστικό σύστημα. Τέλος, διευκρινίζει πως οι σημερινές εξετάσεις διεξήχθησαν κανονικά, χωρίς κανένα πρόβλημα.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Η διοίκηση του Ε.Κ.Π.Α. με αίσθημα ευθύνης απέναντι στις χιλιάδες των φοιτητριών και φοιτητών του Ιδρύματος, αμέσως μετά την έναρξη καταλήψεων σε αρκετές από τις Σχολές του, έλαβε μέτρα ώστε να ολοκληρωθεί το χειμερινό εξάμηνο με τη διενέργεια των εξετάσεων, οι οποίες εκκρεμούσαν. Με ομόφωνη απόφαση της Συγκλήτου (31/01/2024) σε όσες Σχολές και Τμήματα δεν είναι δυνατή η διενέργεια τους δια ζώσης, οι εξετάσεις διενεργούνται εξ αποστάσεως με επιτυχία.

Σήμερα, Τρίτη 13 Φεβρουαρίου, οι εξετάσεις διενεργήθηκαν χωρίς κανένα πρόβλημα σε όλες τις Σχολές του Πανεπιστημίου.

Xθες, Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου, κατά την διάρκεια παράστασης διαμαρτυρίας διακόπηκε η λειτουργία του Κέντρου Λειτουργίας και Διαχείρισης Δικτύου του Πανεπιστημίου, μέσα από το οποίο διενεργούνται οι εξ αποστάσεως εξετάσεις των φοιτητών, για περίπου μία ώρα. Λόγω της διακοπής στο διάστημα αυτό, αναβλήθηκαν οι εξετάσεις σε δύο μαθήματα στη Νομική Σχολή, σε ένα στη Φιλοσοφική Σχολή, σε δύο μαθήματα στη Σχολή Θετικών Επιστημών και σε τρία στη Σχολή Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών, τα οποία επαναπρογραμματίστηκαν. Οι εξετάσεις στα υπόλοιπα μαθήματα τόσο στις ανωτέρω Σχολές όσο και στις υπόλοιπες Σχολές του Ε.Κ.Π.Α. διενεργήθηκαν κανονικά, είτε δια ζώσης, είτε εξ αποστάσεως.

Αμέσως μετά το συμβάν ο Πρύτανης διέταξε τη διενέργεια κατεπείγουσας Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, η οποία έχει ήδη ξεκινήσει με κλήση εμπλεκομένων.

Επιπλέον, η διοίκηση του Ε.Κ.Π.Α. έθεσε σε αναστολή καθηκόντων, μόλις πληροφορήθηκε τις δημόσιες δηλώσεις του, υπάλληλο ο οποίος ο ίδιος δήλωσε ότι είχε καθοριστική εμπλοκή στο συμβάν, ενώ ενημέρωσε και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

Η Διοίκηση του Ε.Κ.Π.Α. έχει λάβει επιπλέον μέτρα φύλαξης του κτιρίου του Κέντρου Λειτουργίας και Διαχείρισης Δικτύου, όπου βρίσκονται τα κεντρικά υπολογιστικά συστήματα του Ιδρύματος και παράλληλα δημιουργούνται υποδομές για εφεδρικό υπολογιστικό σύστημα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΟΔΔΗΧ: Επανέκδοση δύο ομολόγων την Τετάρτη με στόχο την άντληση 400 εκατ. ευρώ

Κελέτσης: Η κυβέρνηση εξάντλησε τα δημοσιονομικά περιθώρια - Σειρά των αγροτών να δείξουν υπευθυνότητα

Δεκατρείς ερωτήσεις & απαντήσεις για τα μέτρα μείωσης κόστους στο αγροτικό ρεύμα

gazzetta
gazzetta reader insider insider