Ν. Αφρική: Στρέφεται στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης σχετικά με την επίθεση του Ισραήλ στη Ράφα

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ν. Αφρική: Στρέφεται στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης σχετικά με την επίθεση του Ισραήλ στη Ράφα
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google
Η κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής δήλωσε σήμερα ότι ζήτησε από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης να εξετάσει κατά πόσον η απόφαση του Ισραήλ να επεκτείνει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις του στη Ράφα.

Η κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής δήλωσε σήμερα ότι ζήτησε από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης να εξετάσει κατά πόσον η απόφαση του Ισραήλ να επεκτείνει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις του στη Ράφα απαιτεί από το δικαστήριο να ασκήσει την εξουσία του προκειμένου να αποτρέψει περαιτέρω παραβίαση των δικαιωμάτων των Παλαιστινίων.

Το Διεθνές Δικαστήριο διέταξε τον περασμένο μήνα το Ισραήλ να λάβει όλα τα μέτρα που διαθέτει προκειμένου να εμποδίσει τα στρατεύματά του να διαπράξουν γενοκτονία σε βάρος των Παλαιστινίων στη Γάζα, σε μια υπόθεση που έφερε ενώπιόν του η Νότια Αφρική.

Το Ισραήλ σχεδιάζει να διευρύνει τη χερσαία επίθεσή του στην πόλη Ράφα, όπου τουλάχιστον ένα εκατομμύριο Παλαιστίνιοι έχουν αναζητήσει καταφύγιο από την επίθεση που κατέστρεψε μεγάλο μέρος της Λωρίδας της Γάζας αφότου μαχητές της Χαμάς επιτέθηκαν στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Ολυμπιακός - Ρεάλ: Πόσα χρήματα διεκδικούν στον τελικό της Ευρωλίγκας

Ακίνητα: Το ΤΑΠ φεύγει, το Τέλος Τοπικής Ανάπτυξης έρχεται - Τι αλλάζει για τους ιδιοκτήτες ακινήτων

Σενάριο επαναφοράς του 13ου μισθού στο Δημόσιο εξετάζει η κυβέρνηση - «Ζυγίζει» το δημοσιονομικό κόστος

Φόρτωση BOLM...
reader insider