Ιταλία: Τη συλλογή στοιχείων από social media για την πάταξη της φοροδιαφυγής σκέφτεται η κυβέρνηση

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ιταλία: Τη συλλογή στοιχείων από social media για την πάταξη της φοροδιαφυγής σκέφτεται η κυβέρνηση
Ο Ιταλός υφυπουργός Οικονομικών Μαουρίτσιο Λέο, μιλώντας σήμερα στην αρμόδια επιτροπή της βουλής της Ρώμης, δήλωσε ότι "η φοροδιαφυγή είναι ένας ογκόλιθος, κάτι σαν την τρομοκρατία" και ότι "σε μια χώρα στην οποία το όλο αυτό φαινόμενο αγγίζει τα 80 δισεκατομμύρια ευρώ τον χρόνο, πρέπει όλοι να βοηθήσουν στην πάταξή του".

Ο Ιταλός υφυπουργός Οικονομικών Μαουρίτσιο Λέο, μιλώντας σήμερα στην αρμόδια επιτροπή της βουλής της Ρώμης, δήλωσε ότι «η φοροδιαφυγή είναι ένας ογκόλιθος, κάτι σαν την τρομοκρατία» και ότι «σε μια χώρα στην οποία το όλο αυτό φαινόμενο αγγίζει τα 80 δισεκατομμύρια ευρώ τον χρόνο, πρέπει όλοι να βοηθήσουν στην πάταξή του».

«Είναι βασικής σημασίας να συλλέξουμε νέα στοιχεία μέσω διαδικτύου, πρόκειται για σημαντικό βήμα προόδου», πρόσθεσε ο Λέο.

Η αναφορά του είναι, όπως εξηγεί ο Τύπος, σε στοιχεία που αφορούν το βιοτικό επίπεδο, τα οποία οι πολίτες δημοσιοποιούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Ξεκινήσαμε ήδη διάλογο με την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και από μέρους της υπάρχει διάθεση για συνεργασία», εξήγησε ο Ιταλός υφυπουργός Οικονομικών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Vodafone: Απέρριψε την βελτιωμένη προσφορά της Iliad για συγχώνευση στην Ιταλία

Η Αλβανία επικύρωσε τη συνεργασία με την Ιταλία για τα Κέντρα Υποδοχής Μεταναστών

gazzetta
gazzetta reader insider insider