ΗΠΑ: Η στάση της Ρωσίας στις συνομιλίες για τα πυρηνικά μπορεί να αλλάξει καθώς εκπνέει η συμφωνία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Η στάση της Ρωσίας στις συνομιλίες για τα πυρηνικά μπορεί να αλλάξει καθώς εκπνέει η συμφωνία
Η άρνηση της Ρωσίας να συζητήσει με τις ΗΠΑ τα θέματα που σχετίζονται με τα πυρηνικά όπλα θέτει εν αμφιβόλω την προθυμία της να συμμετάσχει στη συμμόρφωση ή σε μια συνέχεια της συμφωνίας New START για τον έλεγχο των εξοπλισμών.

Η άρνηση της Ρωσίας να συζητήσει με τις ΗΠΑ τα θέματα που σχετίζονται με τα πυρηνικά όπλα θέτει εν αμφιβόλω την προθυμία της να συμμετάσχει στη συμμόρφωση ή σε μια συνέχεια της συμφωνίας New START για τον έλεγχο των εξοπλισμών, αλλά η στάση της μπορεί να αλλάξει καθώς το 2026 εκπνέει η συμφωνία, δήλωσε σήμερα ανώτερος Αμερικανός αξιωματούχος.

«Οφείλουμε να λάβουμε υπόψη τα όσα λέει η Ρωσία όσον αφορά την τρέχουσα θέση της σχετικά με τον διάλογο για τον έλεγχο των εξοπλισμών. Αρνούνται να συμμετάσχουν σε διμερείς επαφές σχετικά με αυτά τα ζητήματα. Αυτό δημιουργεί κάποιες αμφιβολίες ως προς τη βούληση της Ρωσίας να ξεκινήσει μια συζήτηση για την συνέχεια της New START ή την επιστροφή στη συμμόρφωση με την New START», δήλωσε ο ανώτερος διευθυντής του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου Πρανάι Βάντι σε κέντρο μελετών στην Ουάσιγκτον.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σκρέκας στην Βουλή για ακρίβεια: Τα πρόστιμα θα κυμαίνονται από 5.000 έως 2 εκατ. ευρώ

Ryanair: Επιστρέφει και πάλι στο Ισραήλ από την 1η Φεβρουαρίου

Η ΕΕ θα υιοθετήσει τη Δευτέρα ένα «καθεστώς κυρώσεων» κατά της Χαμάς

gazzetta
gazzetta reader insider insider