Αυγενάκης: Η διαχείριση των υδάτων συζητήθηκε σε συνάντηση με τους δημάρχους Αρχανών Αστερουσίων και Χερσονήσου

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Αυγενάκης: Η διαχείριση των υδάτων συζητήθηκε σε συνάντηση με τους δημάρχους Αρχανών Αστερουσίων και Χερσονήσου
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google
Ο ΥΠΑΑΤ ζήτησε από τους από τους εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης να γίνει αναφορά των έργων που υπάρχουν στον δήμο τους και να καταγραφούν οι πραγματικές ανάγκες ώστε να αξιοποιηθούν στο μέγιστο τα υπάρχοντα χρηματοδοτικά εργαλεία.

Η διαχείριση των υδάτων αποτέλεσε κύριο θέμα σε συναντήσεις που είχε χθες ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης με τους δημάρχους Αρχανών Αστερουσίων και Χερσονήσου, Μανώλη Κοκοσάλη και Ζαχαρία Δοξαστάκη, αντίστοιχα.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ, οι εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης έθεσαν στον κ. Αυγενάκη την ανάγκη να υπάρξει σωστή διαχείριση των υδάτων.

Από την πλευρά του ο αρμόδιος υπουργός σημείωσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η εκπόνηση master plan από την ολλανδική εταιρεία HVA International, μέσω του οποίου θα δοθεί μια συνολική εικόνα της υφιστάμενης κατάστασης με τη διαχείριση των υδάτων στην Κρήτη.

Επισήμανε ότι στο νησί υπάρχει μια σειρά από εγγειοβελτιωτικά έργα, νεότερα και παλαιότερα και όπως έχει διαπιστωθεί, κάποια είναι λειτουργικά και άλλα όχι, ενώ σημείωσε ότι τα 33 ΤΟΕΒ δεν λειτουργούν σωστά στην πλειονότητά τους.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, ο κ. Αυγενάκης τόνισε μεταξύ άλλων την ανάγκη διασύνδεσης του τουρισμού με τον πρωτογενή τομέα και καταγραφής των αλλαγών που απαιτούνται για να ενισχυθεί ο αγροτουρισμός.

Τέλος, ζήτησε από τους από τους εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης να γίνει αναφορά των έργων που υπάρχουν στον δήμο τους και να καταγραφούν οι πραγματικές ανάγκες ώστε να αξιοποιηθούν στο μέγιστο τα υπάρχοντα χρηματοδοτικά εργαλεία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Ανοίγει ο δρόμος για πώληση κατασχεμένων ακινήτων - Νέα διαδικασία αποδέσμευσης από την ΑΑΔΕ

Σε τι στοχεύει ο Σαμαράς - H Γκίλφοϊλ ήταν η... αρχή - Oι μεταγραφές

Το Obsession σπάει τα κοντέρ: Εισπράξεις 500 φορές το μπάτζετ του

Φόρτωση BOLM...

reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider