Επέτειος Γρηγορόπουλου: «Δρακόντεια» μέτρα της ΕΛΑΣ - Ποιοι σταθμοί του Μετρό κλείνουν

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επέτειος Γρηγορόπουλου: «Δρακόντεια» μέτρα της ΕΛΑΣ - Ποιοι σταθμοί του Μετρό κλείνουν
Συγκεντρώσεις και πορείες θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 06/12 στο κέντρο της Αθήνας για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Συγκεντρώσεις και πορείες θα πραγματοποιηθούν σήμερα, Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου, στο κέντρο της Αθήνας για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Στις 12:00 έχουν προγραμματιστεί συγκεντρώσεις μαθητών, σχολείων και φοιτητικών συλλόγων, ενώ στις 18:00 θα πραγματοποιηθούν οι συγκεντρώσεις σωματείων, φορέων, οργανώσεων και συλλογικοτήτων της Αριστεράς.

Χιλιάδες αστυνομικοί θα βρίσκονται στους δρόμους ενώ θα πραγματοποιούνται και προληπτικοί έλεγχοι. Τουλάχιστον 4.000 αστυνομικοί από όλες τις υπηρεσίες Τάξης, Ασφάλειας και Τροχαίας ενώ ελικόπτερα και drones θα δίνουν την εικόνα από αέρος. Όπως ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ οι αστυνομικοί που θα συμμετέχουν στα μέτρα θα φορούν κάμερες στις στολές τους κατά τη διάρκεια των ελέγχων.

Κλειστός θα παραμείνει από τις 9 το πρωί της Τετάρτης 06/12 με εντολή της ΕΛ.ΑΣ, ο σταθμός του Μετρό «Πανεπιστήμιο», ενώ ο σταθμός «Μοναστηράκι» θα κλείσει από τις 11:00 έως τις 15:00 και από τις 18:00 μέχρι νεωτέρας. Οι συρμοί θα διέρχονται από αυτούς τους σταθμούς χωρίς στάση.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε διάφορους οδικούς άξονες του κέντρου της Αθήνας θα πραγματοποιηθούν κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες λόγω των συγκεντρώσεων.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιηθούν σταδιακά και ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες.

Από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής σχεδιάστηκαν και θα ληφθούν μέτρα διευκόλυνσης της κυκλοφορίας στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας.

Η Αστυνομία κάνει έκκληση στους οδηγούς να αποφύγουν την κίνηση και στάθμευση των οχημάτων τους στην ευρύτερη περιοχή των χώρων των εκδηλώσεων, τόσο για την εξυπηρέτησή τους όσο και για την αποφυγή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων.

Σε επιφυλακή η ΕΛΑΣ και για την επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα

Παρόμοια κατάσταση θα επικρατήσει και αύριο λόγω της επίσημης επίσκεψης του τούρκου Προέδρου, όπου αναμένεται να βρίσκονται στους δρόμους περίπου 3.000 αστυνομικοί. Ο Ερντογαν αναμένεται να φτάσει το πρωί στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», όπου τα μέτρα θα είναι δρακόντεια, και στην συνέχεια με αυτοκινητοπομπή θα πάει στο Μέγαρο Μαξίμου όπου θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σε όλη την διαδρομή από το αεροδρόμιο μέχρι το κέντρο της Αθήνας, θα υπάρχουν παρατεταγμένοι αστυνομικοί ενώ θα πετούν συνεχώς το ελικόπτερο και τα drone της ΕΛΑΣ. Παράλληλα ιδιαίτερα αυξημένα θα είναι τα μέτρα γύρω από την τουρκική πρεσβεία.

Επιπρόσθετα, με απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής απαγορεύονται για λόγους δημοσίας ασφάλειας οι συγκεντρώσεις στην Αθήνα από τις 6 το πρωί της Πέμπτης έως τις 6 το απόγευμα.

Τέλος λόγω της επίσκεψης Ερντογάν θα πραγματοποιηθούν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (σταδιακή και προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας, καθώς και απαγόρευση στάσης και στάθμευσης), σε αρκετούς δρόμους της Αθηνας. Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες, ενδεικτικά, σε τμήματα των παρακάτω οδικών αξόνων:

•Λ. Κατεχάκη,

•Λ. Μεσογείων,

•Λ. Βασ. Σοφίας,

•Λ. Κηφισίας,

•Λ. Βασ. Κωνσταντίνου,

•Λ. Βασ. Αμαλίας,

•Λ. Αλεξάνδρας,

•Μιχαλακοπούλου,

•Σταδίου,

•Πανεπιστημίου και

•Ακαδημίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν: Έμφαση στην αμοιβαία επωφελή θετική ατζέντα

UNICEF: Στις πλούσιες χώρες, ένα παιδί στα πέντε ζει στη φτώχεια

Ευρωβαρόμετρο: Ανήσυχοι για το μέλλον οι Έλληνες - Εμπιστοσύνη στην ΕΕ

gazzetta
gazzetta reader insider insider