Κομισιόν: Σχέδιο δράσης για την επίσπευση της επέκτασης των δικτύων ενέργειας - Σε ποια έργα συμμετέχει η Ελλάδα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κομισιόν: Σχέδιο δράσης για την επίσπευση της επέκτασης των δικτύων ενέργειας - Σε ποια έργα συμμετέχει η Ελλάδα
Σε ομιλία που θα εκφωνήσει  στις Ημέρες των Έργων Κοινού Ενδιαφέροντος 2023, η Επίτροπος κ. Κάντρι Σίμσον παρουσιάζει τις προτάσεις αυτές. 

Τα διασυνδεδεμένα και σταθερά ενεργειακά δίκτυα αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της εσωτερικής αγοράς ενέργειας της ΕΕ και είναι καίριας σημασίας για τη διευκόλυνση της πράσινης μετάβασης, αναφέρεται σε δελτίο Τύπου της Κομισιόν.

Προκειμένου να συμβάλει στην υλοποίηση της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας, η Επιτροπή σήμερα προτείνει ένα σχέδιο δράσης που αποσκοπεί στην αποδοτικότερη λειτουργία και στην ταχύτερη περαιτέρω ανάπτυξη των δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας.

Μαζί με το σχέδιο δράσης παρουσιάζονται τα καίριας σημασίας διασυνοριακά έργα ενεργειακών υποδομών που επελέγησαν στον ενωσιακό κατάλογο έργων κοινού και αμοιβαίου ενδιαφέροντος, τα οποία θα συμβάλουν στην ευθυγράμμιση των ενεργειακών υποδομών της ΕΕ με τους κλιματικούς της στόχους.

Σε ομιλία που θα εκφωνήσει στις Ημέρες των Έργων Κοινού Ενδιαφέροντος 2023, η Επίτροπος κ. Κάντρι Σίμσον παρουσιάζει τις προτάσεις αυτές.

Σε τρία από τα έργα του καταλόγου συμμετέχει και η Ελλάδα. Πρόκειται για τα εξής:

  • Διασυνδετήριος αγωγός Ισραήλ — Κύπρου — Ελλάδας (γνωστή ως EUROASIA Interconnector), η οποία περιλαμβάνει τα ακόλουθα έργα κοινού ενδιαφέροντος: Διασύνδεση μεταξύ Hadera (Ισραήλ) και Κοφίνου (Κύπρος) και Διασύνδεση μεταξύ Κοφίνου και Κορακιάς στην Κρήτη.
  • Αγωγός διασύνδεσης υδρογόνου μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας, που περιλαμβάνει την εσωτερική υποδομή υδρογόνου στην Ελλάδα, ως τα σύνορα με τη Βουλγαρία, και την εσωτερική υποδομή υδρογόνου στη Βουλγαρία, ως τα σύνορα με την Ελλάδα.
  • Αγωγός από τα αποθέματα φυσικού αερίου της Ανατολικής Μεσογείου ως την ηπειρωτική Ελλάδα, μέσω Κύπρου και Κρήτης (γνωστός ως αγωγός EastMed), με σταθμό μέτρησης και ρύθμισης στη Μεγαλόπολη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης στο συνέδριο Morgan Stanley: Σχέδιο παραγωγής γαλλίου, έρευνες για φυσικό αέριο - Πρόσκληση για νέες επενδύσεις

Στο μισό το τέλος επιτηδεύματος για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες από το 2024

Μετά την Fitch έρχεται η δεύτερη πρόωρη αποπληρωμή δανείων της Ελλάδας

gazzetta
gazzetta readerinsiderinsider